Blokfluitleerlingen kregen hun diploma van blokfluitlerares Carina Nuijten en bestuurslid Alex van Tilburg. FOTO NICOLE VAN TILBURG
Blokfluitleerlingen kregen hun diploma van blokfluitlerares Carina Nuijten en bestuurslid Alex van Tilburg. FOTO NICOLE VAN TILBURG Foto: Nicole van Tilburg

Volharding Dinteloord bestaat 75 jaar

Sport en vereniging

DINTELOORD - Donderdag 2 juli bestond muziekvereniging Volharding Dinteloord 75 jaar. Deze harmonie is ontstaan tijdens een vergadering met oud-leden van de vooroorlogse fanfare “Excelsior” en het oranjecomité.

Het allereerste optreden van Volharding Dinteloord was in december 1945, dit was een Sinterklaasoptreden. De vereniging is na al deze jaren nog steeds actief in Dinteloord.

Elke woensdagavond repeteren ze in het Dorpshuis van Dinteloord. De vereniging bestaat uit net beginnende muzikanten en uit meer ervaren musici (zowel jong als oud). Het is een gezellige vereniging waarbij het samen muziek maken voorop staat. Helaas hebben ze vanwege de Corona crisis een tijd geen muziek kunnen maken

Op dit moment worden de Corona-regels steeds meer versoepeld en beginnen ze vanaf 5 augustus weer met het samen repeteren. Iedereen kijkt er naar uit, waaraan je merkt hoe fijn het is om wekelijks samen te kunnen repeteren.

Grote mijlpaal, klein feest

Volharding Dinteloord heeft, ondanks de grotere plannen, het 75-jarig bestaan klein kunnen vieren. Op vrijdag 3 juli was er in het Dorpshuis een borrel, netjes op 1.5 meter afstand zoals dat hoort in deze tijd. Ze hebben genoten van heerlijke cupcakes gemaakt door Robin de Visser en Nicole van Tilburg (2 leden van de vereniging). Als verrassing heeft Antoon de Ridder (voormalig voorzitter) voorgelezen uit een verslag van de geschiedenis van de harmonie opgesteld door voormalige bestuursleden. Vrolijke anekdotes over de optredens van de harmonie maar natuurlijk ook aandacht voor de moeilijkere tijden. Tijdens de bijeenkomst was er nog een verassing: de nieuwe kleding van de harmonie werd uitgereikt. Hopelijk kunnen ze die snel gebruiken tijdens een concert.

Volgend jaar is de vereniging van plan hun 75 jarig bestaan wel groots te vieren. Deze bijzondere verjaardag kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dat verdient een muzikaal feest.

Blokfluit diploma's

Als afsluiting van het toch vreemde seizoen hebben de blokfluitleerlingen op maandag 6 juli een diploma uitreiking gehad. Na weken lang online lessen mochten ze die dag laten horen wat ze hadden geleerd. Erg spannend, maar ze hebben het super gedaan. Ze speelden sommige nummers zelfs uit hun hoofd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief