Boot met zonsondergang.
Boot met zonsondergang. Foto: Coen Ossenblok

Foto-expositie Coen Ossenblok in Bibliotheek Steenbergen

Sport en vereniging

STEENBERGEN - In zijn vrije tijd is Ossenblok vaak te vinden achter zijn fotocamera, zoekend naar de mooiste plaatjes in binnen- en buitenland. Sinds vele jaren is hij lid van de fotoclub De Brabantse Wal te Steenbergen ter lering & vermaak. Bij de foto exposities van deze fotoclub heeft hij een aantal prijzen in de wacht gesleept. Eén van zijn foto’s stond in de kalender van National Geographic.

Een fotoreis naar IJsland wakkerde het fotovuurtje nog verder aan. Daarna heeft Ossenblok diverse reizen gemaakt naar Groot-Brittannië, Schotland, IJsland en Noorwegen, waar er vele foto’s zijn gemaakt. Bij het fotograferen van o.a. landschappen wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van filters om ook in het veld al een zo optimaal mogelijke belichting te krijgen.

Vastleggen van het moment

Bij het fotograferen draait het volgens Ossenblok om het vastleggen van het moment en de daarbij behorende sfeer. Foto’s hoeven technisch niet perfect te zijn, maar ze moeten iets vertellen. Wat wel belangrijk is, is de compositie van een foto. Zonder een goede compositie is het geen goede foto. Ook zwart wit fotografie wordt door Ossenblok veel toegepast, maar de foto moet zich daar wel voor lenen, een foto in zwart wit moet extra kracht krijgen door het lichteffect.

Fotoclub

Om al deze dingen te leren, is het leuk om lid te zijn van een fotoclub. Je leert van elkaar en het is gezellig om een gezamenlijke hobby te kunnen delen, samen een dagje op pad gaan, foto’s te bespreken en kennis te delen.

Foto’s online

Mocht je na het zien van de foto’s op de expositie nog meer werk van Ossenblok willen zien of alvast een indruk willen krijgen van het werk van hem, bezoek dan zijn website: www.coenossenblok.nl. Er staan in het menu per onderwerp vele foto’s online. Ook is het mogelijk om hem te volgen via de internationale fotosite “Flickr” hierop staan ruim 1600 foto’s van het werk van hem.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief