De burgemeester en Esther Prent tijdens de presentatie in Breda samen met oud-Vuelta winnaar Joop Zoetemelk.
De burgemeester en Esther Prent tijdens de presentatie in Breda samen met oud-Vuelta winnaar Joop Zoetemelk.

Vuelta in 2020 ongeveer 17 kilometer door gemeente Steenbergen

Door: Peter Houtepen Sport

STEENBERGEN - Sportwethouder Ester Prent is ontzettend blij en trots dat de gemeente Steenbergen in augustus 2020 doorkomstplaats is van de Vuelta.

In de Grote Kerk in Breda heeft woensdag de officiële presentatie plaatsgevonden van de eerste drie etappes van de Vuelta 2020, die in Nederland (Utrecht) van start gaat. Steenbergen staat op het routekaartje van de derde etappe van de Ronde van Spanje, die alleen maar door West-Brabant trekt en Breda als start- en finishplaats heeft. Vermoedelijk vindt deze rit op zondag 23 augustus volgend jaar plaats.

In totaal rijden de renners dan ongeveer 17 kilometer door de gemeente Steenbergen. Zoals het er nu naar uitziet komen de coureurs vanuit Dinteloord richting Steenbergen, kruisen ze het viaduct in Welberg en verlaten ze de gemeente weer via de Halsterseweg.

Esther Prent, die woensdag samen met burgemeester Ruud van den Belt bij de presentatie in Breda aanwezig was, zegt: "Het is een geweldige kans om er samen met verenigingen, bedrijven en inwoners in 2020 een feestelijke dag van te maken  waarop we onze gemeente volop in de schijnwerpers zetten. Dat gaan we natuurlijk doen in Spaanse sferen."

Volgens haar hebben enkele verenigingen zich al spontaan aangemeld om mee te denken over deze dag. Prent nodigt iedereen dan ook van harte uit om ideeën en suggesties met de gemeente Steenbergen te delen. De komende maanden worden de ideeën verder uitgewerkt in concrete plannen. Ideeën en suggesties kunnen doorgegeven worden via het mailadres: info@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief