Foto: Pixabay

Eerste team vv Prinsenland dicht bij historische prijs

  Voetbal

DINTELOORD - Voor de eerste keer sinds de fusie in 2015 kan het eerste team van voetbalvereniging Prinsenland uit Dinteloord een prijs te pakken. Weliswaar nog niet officieel, maar het moet wel heel raar lopen wil dat niet het geval zijn.


Door een nipte zege (1-0) in de thuiswedstrijd tegen DFC uit Dordrecht staat Prinsenland stevig aan de leiding in de strijd om de eerste periodetitel in de derde klasse van de zaterdagamateurs. Het team van trainer Daan Uithof nestelde zich daarmee stevig aan kop van de ranglijst en tevens eerste periode in 3B met 19 punten uit zeven wedstrijden.

Dreiging

Met nog een duel in de periode te gaan kan Prinsenland de periodetitel nauwelijks nog mislopen. De enige dreiging, voor zover daar nog sprake van is, komt van Seolto uit Zevenbergen, dat pas vijf duels heeft gespeeld en daarin 10 punten heeft verzameld. Seolto bewees zichzelf zaterdag geen goede dienst door de derby tegen Klundert met 1-2 te verliezen. Pas wanneer de ploeg uit Zevenbergen de volgende drie duels wint en Prinsenland de eerstvolgende wedstrijd met grote cijfers verliest kan het nog spannend worden. Dat scenario lijkt echter vrij ondenkbaar ook al omdat Seolto een doelsaldo heeft van +5 en Prinsenland van liefst +16.

Fusie

Prinsenland ontstond in 2015 na een fusie van vv Dinteloord en R.K.s.v. DIVO. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief