Foto: Pixabay

Zware straf voor Steenbergen na gestaakt duel tegen RBC

  Voetbal

STEENBERGEN - De KNVB heeft de eerste teams van de voetbalverenigingen Steenbergen en RBC Roosendaal een zware straf opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens het onderlinge duel in de derde klasse A op zondag 24 maart jongstleden. Na de ongeregeldheden staakte de scheidsrechter de wedstrijd bij een stand van 3-1 in het voordeel van Steenbergen.


Zowel Steenbergen als RBC worden door de KNVB 4 punten in mindering gebracht en voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proefperiode van vijf maanden. Daarnaast zijn de spelers Enzo den Haak van Steenbergen en Marouane Hamdoune van RBC allebei vijf maanden geschorst. Zij kregen het in het duel op 24 maart na ongeveer een uur spelen met elkaar aan de stok. Dat gebeurde kort nadat Steenbergen op een 3-1 voorsprong was gekomen.

Beroep

Steenbergen overweegt in beroep te gaan tegen de straf van de KNVB. Coach Marco Ernest van het eerste elftal zegt op de website van zijn club heel teleurgesteld te zijn in de uitspraak. "Het is onterecht, want wij waren niet de veroorzaker van de aanleiding tot het staken van het duel." RBC gaat zeker in beroep. "Dit is echt schandalig en tart elk gevoel van rechtvaardigheid", aldus voorzitter Jos Hermsen op de website van RBC. 

Hervat

Door de opgelegde straf raakt Steenbergen de derde periodetitel kwijt en ziet RBC de comfortabele koppositie in de derde klasse A slinken van 6 naar 2 punten. De wedstrijd Steenbergen-RBC dient op een nader te bepalen datum te worden hervat met de tussenstand van 3-1 in het voordeel van Steenbergen. 

 

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief