Code oranje in Brabant: zware windstoten tussen 80 en 100 km/uur
In heel het zuiden van het land is code oranje gegeven.
In heel het zuiden van het land is code oranje gegeven. (Foto: KNMI)

Code oranje in Brabant: zware windstoten tussen 80 en 100 km/uur

  Weer

STEENBERGEN - Er is zondag kans op zware windstoten in het zuiden. Deze kunnen liggen tussen 80 en 100 km/uur. Voornamelijk in het zuidwesten is er kans op storm. Daarom geeft het KNMI een weerwaarschuwing voor Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg. Er geldt vanaf later vanochtend code oranje voor extreem weer. 


De zondag begint wisselvallig met regen en weinig wind, maar vanaf het einde van de ochtend wordt het onstuimig in de zuidelijke helft van het land. Aan de kust bij Zeeland is er tijdelijk kans op westerstorm. In de avond is er in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ruim 90 km/uur. Dit zal ook komende nacht zo blijven. Doordat de lucht steeds kouder wordt stijgt de kans op hagel. 

Het wordt flink kouder met komende nacht temperaturen iets boven het vriespunt. Maartse buien met hagel en onweer trekken morgen over het land. In combinatie met een stevige wind ligt de gevoelstemperatuur maandagochtend vroeg tussen 0 en -3 graden. Ook in de middag is het tijdens en na een bui waterkoud. Mogelijk valt in de Limburgse heuvels wat sneeuw. Met 6-8 graden is het kouder dan normaal. Vandaag is vooral in het zuiden kans op zware windstoten van 80-100 km/uur. In het zuidwesten is kans op storm.

Pas later op de middag maandag neemt de wind wat in kracht af. In het zuiden wordt het rond de 8 graden. De dagen daarna wordt het grijs en wisselvallig. Halverwege de week gaat de temperatuur iets omhoog tot 10 graden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief