Stevige wind en buien op Koningsdag

  Weer

STEENBERGEN - Wie tijdens Koningsdag een vrijmarkt of festival wil bezoeken heeft warme kleding en een paraplu of poncho nodig. De maximumtemperatuur ligt rond 13 graden en er staat een stevige zuidwestenwind. Er trekken regelmatig buien over het land en de zon schijnt slechts af en toe. Vrijdagavond is het in Noord-Brabant nog wel droog, maar tijdens Koningsnacht neemt vanuit het westen de kans op buien toe.


Koningsdag start met een bewolkte en regenachtige ochtend. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en de temperatuur ligt rond een graad of 10. De buien trekken geleidelijk naar het oosten en vanuit het zuidwesten wordt het tijdelijk droog. Ook kan de zon even doorbreken. De droge periode duurt niet lang, want aan het eind van de ochtend volgen vanuit het westen alweer nieuwe buien.

In de middag zijn er buien met kans op onweer en windstoten van circa 65 km/uur. Veel ruimte voor de zon is er niet. Het wordt 13 tot 14 graden bij een vrij krachtige zuidwestenwind. In de avond zijn er eerst nog enkele buien. Later in de avond trekt een meer aaneengesloten regengebied vanuit het westen over de regio.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES