Na noodweer hittegolf met temperaturen tot 35 graden
Foto: Bregje Kop

Na noodweer hittegolf met temperaturen tot 35 graden

  Weer

STEENBERGEN - Nadat afgelopen week meerdere keren een noodalarm werd afgegeven door het KNMI, is er komende week een hittegolf op komst. 


Vanaf komende zondag wordt het heet. Er is een grote kans dat het begin volgende week landinwaarts meerdere dagen achter elkaar ruim 30 graden wordt. Mogelijk wordt het in het zuiden en oosten zelfs ruim 35 graden. Daarbij is het weerbeeld veelal zonnig en de buienkans klein. Als er een lokale bui ontstaat zal dit wel gelijk een onweersbui zijn. Vrijdagmiddag start de astronomische zomer. Met 18-22 graden hebben we dan nog normale temperaturen voor juni.

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kan het zeer heet worden met 28-30 graden in de kustgebieden en 30-36 graden in het binnenland. Er zijn zelfs computerberekeningen die voor Zuid- en Oost-Nederland op dinsdag en woensdag maxima van 36-38 graden geven. Er is officieel sprake van een hittegolf als de maximumtemperatuur in De Bilt vijf dagen achter elkaar 25,0 graden of hoger is, waarvan minimaal drie dagen minstens 30,0 graden. De kans op een hittegolf volgende week is nu circa 60%.

Vanaf volgende week donderdag neemt de onzekerheid in de verwachting flink toe. Mogelijk volgt volgende week vrijdag een overgang naar wisselvallig weer met 20-25 graden. Misschien volgt deze weersverandering zelfs al op de donderdag. Tot en met zaterdag normale maxima, hoge zonkracht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief