Na regen komt zonneschijn: Temperaturen rond dertig graden in vooruitzicht
Foto: Archief

Na regen komt zonneschijn: Temperaturen rond dertig graden in vooruitzicht

  Weer

STEENBERGEN - Afgelopen dagen was het bewolkt met hier en daar wat lichte motregen, maar daar gaat de komende dagen verandering in komen. De temperaturen gaan stijgen en het wordt droog. Lokaal kan de temperatuur zelfs oplopen tot zo'n dertig graden. Dat meldt weeronline.nl


Dinsdag
Morgenochtend is het bewolkt. In het zuiden komen opklaringen voor en schijnt af en toe de zon. De opklaringen breiden zich in de middag geleidelijk uit en in het zuiden en westen gaat op veel plaatsen de zon flink schijnen. De zon warmt de lucht goed op en de temperaturen worden dan ook hoger dan maandag. Het wordt morgen maximaal 18-19 graden in de Kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen en 20-22 graden elders. In oostelijk Brabant en in Limburg kan het 23 graden worden. Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is het vrij helder met hooguit wat velden sluierwolken. Het blijft droog en het koelt af naar 10-13 graden.

Woensdag 
Woensdag schijnt de zon, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling en heel lokaal is kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 23-24 graden in het noorden, midden en westen van het land en naar 25-26 graden in het oosten en zuiden. 

Donderdag en vrijdag 
Op beide dagen is er een mix van wolken en zon met in de middag enkele buien. Bij die buien is een kleine kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 22 graden in het noordwesten en naar 26 graden in het zuidoosten. 

Weekend 
In het weekend schijnt geregeld de zon, maar op beide dagen komt het ook tot buien. Vooral zaterdag is de kans op onweer groot. De temperatuur stijgt zowel op zaterdag als op zondag naar 23-25 graden in het westen en noordwesten en naar 26-28 graden in het midden, zuiden en oosten. 

Begin volgende week lijkt het zomers warm te blijven met zon, wolken en soms een bui. De temperatuur ligt de eerste dagen tussen de 25 en lokaal 30 graden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief