Komende week tropisch met temperaturen tot 36 graden
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Komende week tropisch met temperaturen tot 36 graden

  Weer

STEENBERGEN - Grote kans dat het komende week tropisch wordt in Steenbergen. Met verwachte temperaturen tot zo'n 36 graden, wordt aan de hittegolfcriteria voldaan. Een officiële hittegolf komt er waarschijnlijk niet. Het is namelijk onzeker of De Bilt wel aan vijf zomerse en drie tropische dagen gaat komen. Dat meldt weeronline.


Weekend
Aankomend weekend is van hitte nog geen sprake. De maxima temperaturen liggen dan tussen de 21 en 27 graden. Tot en met zondag is er een mix van zon en stapelwolken. Vooral zaterdag zijn er mogelijk enkele stevige regen- en onweersbuien. Daarbij is er kans op hagel, windstoten en lokaal veel regenwater in korte tijd.

Tropische dagen en datumrecords
Na het weekend wordt het vrij zonnig en heet zomerweer. Maandag stijgt de temperatuur naar een zomerse 26-29 graden. Dinsdag wordt het overal heter met alleen langs de noordkust, op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland temperaturen net onder de tropische waarde van 30 graden. In de rest van het land wordt het 30-34 graden.  Woensdag en donderdag is het heet met landinwaarts temperaturen van 31-36 graden. In de kustgebieden wordt het 28-31 graden. De kans op een regionale hittegolf is groot.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief