Droge jaarwisseling met weinig wind: grote kans op vuurwerkmist
vuurwerk-1
vuurwerk-1

Droge jaarwisseling met weinig wind: grote kans op vuurwerkmist

  Weer

STEENBERGEN - Het ziet er naar uit dat de jaarwisseling droog en met weinig wind zal verlopen. Wel is de kans groot dat er hierdoor een dichte vuurwerkmist ontstaat. Dit kan flinke overlast veroorzaken bij mensen met longklachten.


Het weer tijdens Oudejaarsdag is droog met wolkenvelden en geleidelijk vanuit het noorden wat zon. Er waait een zwakke wind. De temperatuur is 's avonds rond de 3-4 graden en daalt rond middernacht naar 0 tot 3 graden. 

Doordat er tijdens de jaarwisseling weinig wind staat, kunnen de dampen van vuurwerk ophopen en mist veroorzaken. Bij het afschieten komt namelijk veel fijnstof vrij dat in de lucht blijft hangen. Hierdoor ontstaat er een smog in de lucht. Voor mensen met longklachten kan dit flinke overlast veroorzaken. 

Nieuwjaarsdag
De eerste dag van het jaar start mogelijk ook met mist. Gedurende de dag zal op meer plaatsen de zon gaan schijnen. Er wordt geen regen verwacht. De temperatuur zal oplopen tot 6 graden. Ben jij van plan een nieuwjaarsduik te gaan nemen? Dan heb je geluk. Het zeewater is met 7/8 graden iets warmer dan de luchttemperatuur. 

De rest van de week blijft het ook rustig weer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Vrijdag is er kans op een bui. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 6 en 9 graden start het jaar zacht. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief