Mogelijk warmterecord; de winter is ver weg!
Foto: Pixabay

Mogelijk warmterecord; de winter is ver weg!

  Weer

STEENBERGEN - Van winterweer is op dit moment in de verste verte geen sprake. Sterker nog, het is uitermate zacht voor de tijd van het jaar. 


Met zo'n 12 tot 13 graden is het vandaag bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Donderdagmiddag kan het in West-Brabant zelfs 14 graden worden, terwijl 5 graden gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. De kans op warmterecords is volgens Weeronline vooral vandaag groot. Dit komt doordat de records voor morgen scherper staan. 

Het record voor 8 januari in De Bilt staat op 12 graden en dateert uit 2011. De warmterecords van 9 januari staan nog wat scherper. In 2007 werd het in De Bilt 13,7 graden en in Arcen (Limburg) 14,8 graden. Ondanks dat het donderdag vermoedelijk iets warmer wordt dan vandaag, is de kans op dagrecords daardoor wat kleiner.

Vrijdag en in het weekend komen de maxima aldus Weeronline uit tussen 8 en 11 graden. Ook voor volgende week is de kans op kouder weer zeer klein. Er is zelfs een kleine kans dat de maxima halverwege volgende week weer op gaan lopen naar 12 tot 13 graden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief