Foto: Shutterstock

Weersverwachting voor Pasen: maximaal 15 graden in Steenbergen

  Weer

De Paasdagen verschijnen weer aan de horizon en veel mensen willen al weten welk weer wordt verwacht. De verwachting is nog enigszins onzeker, maar toch valt er al het één en ander te zeggen over het weer tijdens Pasen. De kans op bevroren paaseitjes of verregende dagen is erg klein. De kans op droog en rustig weer is groot.


De paasdatum is elk jaar anders. Pasen begint namelijk altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan aan het begin van de astronomische lente. De lente is inmiddels begonnen en de eerstvolgende volle maan is zondag 28 maart. Dat betekent dat het zondag 4 en maandag 5 april Pasen is. Het is nog te ver weg om een duidelijke uitspraak te doen over het paasweer, maar de kans op bevroren paaseitjes of kletsnatte dagen is klein.

De verwachting is dat de temperatuur tijdens de Paasdagen heel redelijk is voor de tijd van het jaar. Er worden volgens de eerste berekeningen temperaturen verwacht van 11 graden in het noorden, 13-14 in het midden tot 15 graden in het zuiden en zuidoosten. Het weerbeeld laat geregeld zon zien en de kans op regen is niet heel groot.

Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief