Foto: De Bode

Meteorologische winter begint woensdag wisselvallig en zacht

  Weer

STEENBERGEN - Woensdag gaat de meteorologische winter van start, maar winterweer is ver te zoeken, zo melden meteorologen van Weeronline. Door een westenwind is het zacht en wisselvallig. Vooral in de ochtend regent het langere tijd en in de middag vallen nog een aantal buien. Het kwik komt rond 10 graden uit en het waait stevig door. Vanaf donderdag wordt het iets kouder en kan soms wat hagel of natte sneeuw vallen. 


Na een koud intermezzo met winterse buien tapt het weer vanaf dinsdag uit een heel ander vaatje. De wind draait naar het westen en brengt zachtere lucht met zich mee. Naast hogere temperaturen neemt ook de wisselvalligheid flink toe. 

Regen

Met die westelijke windrichting zetten gebieden met bewolking en regen vanaf de Atlantische Oceaan koers richting Nederland. De start van de meteorologische winter op woensdag 1 december verloopt dan ook grijs en wisselvallig. Vooral woensdagochtend regent het langere tijd aaneengesloten en soms kan het even flink doorplenzen. In de middag trekt de regen oostwaarts weg en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Wel trekken nog een aantal losse buien over het land. Het is vrij zacht met temperaturen rond 10 graden. Naast de regen en bewolking heeft de forse wind ook een aandeel in het weerbeeld. Boven land waait het matig tot vrij krachtig. Aan zee doet de wind er nog een schepje bovenop. Soms zitten er uitschieters naar windkracht 6 of 7 bij.

Paar graden kouder

Donderdag zoekt de wind waarschijnlijk de noordwesthoek weer op en wordt het een paar graden kouder. Het blijft wisselvallig en in de koudere lucht kan de neerslag zomaar weer een winters karakter krijgen. De kans op een sneeuwdek is vooralsnog erg klein en de neerslag zal op de meeste plaatsen als een mengsel van regen en natte sneeuw vallen.  

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief