Foto: Pixabay

Reeks zomerse dagen op komst: Kans op een stevige zomerse onweersbui

  Weer

STEENBERGEN - Na een klein dipje in temperatuur, loopt het kwik in het weekend weer op. Volgende week stijgt de temperatuur in het zuiden dagelijks naar waarden rond of boven 25 graden. Ook in de rest van het land is het ruim boven 20 graden. Zonovergoten wordt het niet, want er zijn ook wolkenvelden en zo nu en dan is een stevige (zomerse) onweersbui mogelijk.


Op deze donderdag schijnt de zon volop. De temperatuur loopt landinwaarts op naar 20 tot 23 graden. In de kustprovincies is het met 17 tot 19 graden minder warm. Morgen ziet het weerbeeld er minder fraai uit. In de ochtend trekken wolkenvelden over het land en in het noorden is zelfs een spatje regen mogelijk. In de middag breekt de zon weer door. De temperatuur loopt op naar 15 tot 21 graden.

Warmer in het weekend

Zaterdag schijnt de zon volop. Bij weinig wind wordt het al 20 tot 25 graden. Zondag stijgt het kwik op meerdere plaatsen in het binnenland naar zomerse waarden van 25 tot lokaal 28 graden. Er waait een matige oostenwind en dat betekent dat het zondag ook op de stranden goed opwarmt. De temperatuur loopt op naar 22 tot 24 graden. Na het weekend krijgen we te maken met een serie warme dagen met temperaturen boven 20 graden. In het oosten en zuiden van het land stijgt de temperatuur dagelijks naar waarden boven 25 graden. Later in de week kan het lokaal zelfs 30 graden worden. Echt zonovergoten zomerweer is het daarbij niet, want met name in het begin van de week valt zo nu en dan een stevige zomerse (onweers)bui.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief