Drenkeling uit water gehaald in Stavenisse
Foto: HV Zeeland

Drenkeling uit water gehaald in Stavenisse

  112 Meldingen,112 Nieuws

STAVENISSE - Op de Oosterschelde bij Stavenisse heeft dinsdag kort na de middag een grote zoekactie plaatsgevonden nadat eerder al een drenkeling uit het water was gehaald. De vermiste persoon bleek zich echter op de wal te bevinden.


Rond 12.15 uur werd alarm geslagen over een drenkeling die in het vaarwater Keeten-Mastgat-Zijpe zou zijn aangetroffen door een passerend schip. De drenkeling kon aan boord worden genomen en bij Stavenisse aan wal worden gebracht. Daar kwamen de ambulancedienst en een traumahelikopter naartoe. De drenkeling is met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Omstreeks 12.55 uur werd een grote zoekactie opgestart nadat duidelijk was geworden dat er mogelijk nog een tweede persoon in nood was geraakt. Twee KNRM-reddingboten, een brandweerboot, de reddingboot Mistral, sleepboot Charlie en een politievaartuig zochten vervolgens op het water. Vanuit de lucht werd gezocht door een kustwachtvliegtuig en een helikopter van de kustwacht.

De zoekactie kon rond 14.05 uur worden beëindigd nadat de vermiste persoon op de kant was aangetroffen. Over zijn toestand is niets bekend. Wat er precies is gebeurd, is ook nog niet duidelijk. Mogelijk is sprake van twee oesterrapers die door het getij in de problemen zijn gekomen. Ze waren voor zover bekend in ieder geval niet met een vaartuig op pad.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Hoofd technische dienst

Kruiningen

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

Inpakoperator

Kruiningen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

meerdere vacatures

Kruiningen