Afbeelding

Dronken automobilist rijdt motorrijdster aan

112 Meldingen

SCHIJF – Een motorrijdster van 58 jaar uit Tholen is zondagochtend zwaargewond geraakt na een botsing met een auto. De 25-jarige bestuurder van deze wagen uit Schijf is aangehouden. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken.

De vrouw reed rond 10.30 uur met nog vier andere motorrijders in colonne over de Hoeksestraat in Schijf. Bij een bocht kwam een jongeman in een personenauto recht op hen afgereden. De Thoolse motorrijdster werd als eerste door de automobilist geraakt. Het slachtoffer vloog daarbij door de lucht en belandde zwaargewond op straat. Een ambulance heeft de vrouw met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.

Bocht

De politie heeft de 25-jarige man uit Schijf aangehouden, omdat er een vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol reed. Op het politiebureau blijkt na een ademanalyse dat de man meer dan 1,8 maal de toegestane limiet heeft overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Hoeksestraat was enige tijd afgesloten voor technisch sporenonderzoek. De politie vermoedt dat de bestuurder de bocht veel te ruim heeft genomen, waardoor hij op de verkeerde weghelft is terechtgekomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief