Foto: Politie

Dieseldieven dankzij oplettende getuige in de kraag gevat

  112 Meldingen

THOLEN - Twee mannen zijn vannacht op het Hertenkamp in Tholen aangehouden, vanwege een diefstal van diesel uit een vrachtwagen. Op aanwijzingen van een oplettende getuige kon de auto waarin de mannen weg waren gereden worden gestopt door agenten.


De twee mannen werden vannacht om 00.40 uur aangehouden, nadat zij diesel gestolen hadden bij een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Steenspil in halsteren. Een getuige gaf het kenteken van de auto door aan het operationeel centrum van de politie. De auto is gevolgd door de agenten en op het Hertenkamp in Tholen werd het voertuig aan de kant van de weg gezet door de politie. De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

De bestuurder, een 36-jarige man uit Bergen op Zoom, bleek geen rijbewijs te hebben. Daarvoor krijgt hij een bekeuring. De andere man, een 26-jarige man zonder woonplaats in Nederland, stond nog gesignaleerd voor een eerder, mogelijk door hem gepleegd, strafbaar feit waarvoor hij aangehouden kon worden.

In de auto waarin de mannen reden troffen de agenten jerrycans met diesel aan en apparatuur om brandstof over te hevelen. Die goederen zijn in beslag genomen. Beide mannen zitten vast en worden vandaag gehoord. Van de getuige is een verklaring opgenomen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief