Naast het 50 km/u bord is er ook een bord voor slipgevaar.
Naast het 50 km/u bord is er ook een bord voor slipgevaar. (Foto: Venema Media)

Snelheid op Oud-Vossemeersedijk verlaagd naar 50 km/u door ongelukken

  112 Meldingen

THOLEN - Op de Oud-Vossemeersedijk (N656) heeft de provincie de maximum snelheid verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. De maatregel is het gevolg van minimaal zeven ongevallen die de afgelopen weken op de weg plaatsvonden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verandering van kracht blijft. 


De borden zijn geplaatst ter hoogte van industrieterrein Welgelegen. Naast de borden voor 50 kilometer per uur, zijn er ook borden geplaatst die wijzen op slipgevaar. Het is nog niet duidelijk hoe lang de maatregel van kracht blijft. 

De maatregel is het gevolg van minimaal zeven ongevallen die de afgelopen weken op de Oud-Vossemeersedijk plaatsvonden. Bij geen van de ongelukken raakte iemand ernstig gewond. 

Gisteravond werd in café de Hoop in Oud-Vossemeer een bijeenkomst van de slachtoffers van de eerdere ongevallen. Binnen de Provinciale Staten zijn er vragen gesteld over de veiligheid op de dijk. De VVD Statenfractie wil weten hoeveel ongelukken er de afgelopen jaren zijn gebeurd op de N656 en wat de oorzaak daarvan is. Ook zijn er vragen gesteld over de onderhoudsstaat van de dijk.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES