Afbeelding

OPEN atelierroute Tholen weer van start

Algemeen

THOLEN - Na een succesvol eerste seizoen in 2016 gaat de OPEN atelierroute op 1 april weer van start. Veertien ateliers, verdeeld over zeven dorpen, bieden u elke eerste zaterdag van de maand een beeld van wat er aan kunst wordt gemaakt op Tholen.

De adressen zijn te vinden op een routekaartje dat gratis verkrijgbaar is bij o.a. de deelnemers, het gemeentehuis, Dieleman, diverse horecagelegenheden en de VVV in Sint-Maartensdijk. Op het kaartje zijn ook verschillende monumenten aangegeven, zodat een (fiets)tocht een afwisseling van kunst, cultuur en natuur te bieden heeft. Het kaartje is eveneens te downloaden op www.cultuurpleintholen.nl Via die site is het mogelijk om van te voren kennis te maken met het werk van de kunstenaars. De route is een initiatief van het Cultuurplein Tholen.

Wat kunt u verwachten? U kunt kennis maken met kunstenaars die werken met verschillende materialen en technieken in Tholen-stad, Scherpenisse, Stavenisse, Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland. Elk atelier is anders en dat geldt ook voor extra activiteiten als het aanbod van lessen of workshops. Er zijn exposities in museum De Meestoof, Kunstkamer Holland Huis en camping Kruytenburg in Poortvliet. Atelier Art-Co in Oud-Vossemeer toont onder andere werk van mensen met een beperking.

Sint-Annaland De grootste concentratie kunstenaars is te vinden in Sint-Annaland. Daarom gaat hier, in het atelier van schilder Victor van de Lande, de OPEN atelierroute van start op 1 april. Victor is werkzaam als docent beeldende vorming. Zelf schildert hij graag met acrylverf op paneel omdat acryl snel droogt. Daardoor is het mogelijk direct te reageren op wat er gebeurt in het schilderij: een volgende laag of het aanbrengen van een contrast bij voorbeeld. Deze schilderachtige betrekkingen in een schilderij vindt hij belangrijker dan het streven naar een figuratieve voorstelling. Behalve Victor zijn er nog vijf andere adressen in Sint-Annaland te bezoeken tijdens de OPEN atelierroute. Emmy van de Klooster schildert mensen en dieren met olieverf in een realistische stijl. Keramiste Jolanda van Dam vervaardigt o.a. beelden van klei en gebruikskeramiek. Lia en Ton Bruyns maken grote en kleine glaskunstobjecten, maar ook glas-in-lood. Adriaan Vroegop van Atelier Ingewikkeld gebruikt allerlei materialen voor zijn handgemaakte, exclusieve objecten. Museum De Meestoof biedt naast de vaste opstelling de expositie “120 jaar Bruynzeel in Nederland” en schilderijen van Bap Leunis.

Openingstijden Vanaf 1 april tot met 2 september elke eerste zaterdag van de maand van 11.00-16.30 uur.

FOTO Impressie van schilder Victor van de Lande.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief