Dagelijks vers brood en meer bij Bakkerij Vroegop

SINT-MAARTENSDIJK – Omdat de vorige eigenaar van de bakkerij aan de Markt 20 in Sint-Maartensdijk zijn baan verruilde voor die van uitbater van een café in de binnenstad van Bergen op Zoom, zag Melanie Vroegop de kans schoon om zelf een eigen zaak te beginnen. Een uitdaging waar ze niet tegenop ziet en ze alle vertrouwen heeft in een succesvolle toekomst.


Eigenlijk was Melanie helemaal niet van plan om voor zichzelf te beginnen. Ze was best tevreden als ervaren verkoopster van groente en fruit in winkel De Pieper in Tholen. Toen de kans van overname echter op haar pad kwam dacht ze bij zichzelf: “Als ik dit niet doe, dan is dat niet slim.” Het resultaat: per 1 april is Bakkerij Vroegop werkelijkheid.

Ze is zich er van bewust nog heel wat te kunnen leren als zelfstandig onderneemster in de bakkersbranche en is dan ook blij met Ilse, die al 14 jaar lang in de zaak werkzaam is. In tegenstelling tot dat wat Melanie’s achternaam doet vermoeden, hoeft zij niet iedere dag vroeg op, zoals zoveel zelfstandige bakkers dat wél moeten.

Het broodassortiment dat de klanten wordt aangeboden wordt namelijk dagelijks en versgebakken geleverd door Ambachtsbakker Van Oost uit Tholen. “De saucijzenbroodjes en appelflappen bakken we zelf af, zodat de klant die altijd vers en lekker warm mee kan nemen of in de zaak, al dan niet met een lekker bakje koffie, op kan eten."

Kaas

Alleen de naamgeving aan de buitenzijde van het pand aan de Markt 20 is gewijzigd. Het interieur zal vooralsnog niet ingrijpend worden veranderd. Alle klanten kunnen er verzekerd van zijn dat het assortiment brood, gebak en bonbons ongewijzigd is en zal blijven.

Een opvallende verandering is de nieuwe kaaswand in de winkel. “Kaas is nieuw binnen het assortiment van alle producten die we verkopen. Daarbij beperken we ons tot de echte ambachtelijke Hollandse Roemer kaas, verkrijgbaar in Jong, Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen, Oud en Brokkel”, licht Melanie toe.

Lunch

Nu al denkt Melanie vooruit en heeft besloten om te starten met de verkoop van belegde broodjes. Een soort lunchroom met diverse soorten harde en zachte broodjes, belegd met kaas, vleeswaren, diverse salades en broodjes gezond.

Afhalen of ter plaatse op te eten. “Ik wil daar echt werk van maken door onder meer bedrijven in de omgeving te benaderen en te wijzen op de mogelijkheid om in de winkel een heerlijke lunch te gebruiken of te bestellen."

Openingstijden

Bakkerij Vroegop heet alle bestaande en nieuwe klanten van harte welkom. De openingstijden zijn als volgt: Maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 uur en zaterdag van 06.30 uur tot 14.00 uur.

Bakkerij Vroegop, Markt 20, 4695 CG Sint Maartensdijk. Telefoon: 0166-664489

BIJDRAGE BART VAN DER WESTEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief