Afbeelding

Sportloket gaat online: één loket voor gehandicaptensport

Gemeente Nieuws

THOLEN - De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Tholen hebben een online platform gecreëerd met informatie over aangepast sporten. De vier gemeenten zijn een samenwerking aangegaan om een sportieve online omgeving te creëren, waarbij de vindbaarheid van sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking hoog in het vaandal staat. Het digitale platform draagt de naam: Sportloket Onbeperkt Sportief West. De website gaat op 16 december om 18.00 uur online en wordt door wethouders van de vier gemeenten op een ludieke manier gepresenteerd. 

DOOR REMKO VERMUNT

Op de Grote Markt in Bergen op Zoom wordt op 16 december een schaatsactiviteit georganiseerd voor jongeren met een beperking. In deze sportieve omgeving wordt door de wethouders van de samenwerkende gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Tholen de website gepresenteerd. De schaatsactiviteit wordt georganiseerd door de werkgroep aangepast sporten Bergen op Zoom. De doelstelling van het sportloket wordt door de gemeenten omschreven als: "Een regionaal samenwerkingsverband van vier gemeenten op het gebied van aangepast sporten waarbij vindbaarheid van sport- en beweegactiviteiten en de mogelijkheid om hulpvragen te stellen door sportaanbieders, organisaties, instellingen en particulieren een bijdrage levert aan een gezonde leefstijl en actief mee kunnen doen."

Achterstand Het sportloket moet er mede voor zorgen dat de achterstand van mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen letterlijk ingelopen wordt. Om dit te realiseren sloegen de samenwerkende gemeenten de handen ineen om daadwerkelijk actie te ondernomen. "Met de inzet en samenwerking van enthousiaste lokale sportcoaches wordt het Sportloket Onbeperkt Sportief West een plek waar snel en efficiënt een antwoord gegeven wordt op vragen over gehandicaptensport – en bewegen voor alle inwoners in de regio, jong en oud, die minder gemakkelijk de weg weten te vinden naar sport en bewegen."

Subsidie De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge en Steenbergen hebben in juli 2014 al gesproken over de oprichting van één loket voor gehandicaptensport. De drie gemeenten wilden zo stimuleren dat ook mensen met een beperking voldoende bewegen en hebben daarvoor destijds een subsidie aangevraagd bij Sportplan Brabant van de provincie. De voorbereidingen en de inrichting van het sportloket Onbeperkt Sportief West worden nu mogelijk gemaakt door de vier samenwerkende gemeenten en door de provincie Noord-Brabant.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief