Afbeelding

Verhuizing Kruidvat naar Vestetuin nog onzeker

Gemeente Nieuws

THOLEN - De Kruidvat in Tholen zit op dit moment nog gevestigd aan de Kerkstraat, maar of dat zo blijft is nog onzeker. De drogisterijketen wil verhuizen naar de Vestetuin, maar daar zijn vooral ondernemers uit het oude centrum niet blij mee. Afgelopen week werd in de commissievergadering uitvoerig gesproken over de eventuele verhuizing, maar duidelijkheid is nog ver te zoeken.

DOOR REMKO VERMUNT

Een inwoonster van de binnenstad gaf als eerste aan het 'enorm jammer' te vinden als de Kruidvat zou vertrekken naar de Vestetuin. "Ik vind dat je als gemeente moet kijken naar de middenstand die er al zit, naar de eigen eilandbewoners die hun best doen." Volgens de inwoonster moet er niet geluisterd worden naar het dreigement van de Kruidvat om helemaal te vertrekken uit de gemeente Tholen als zij niet mogen verhuizen naar de Vestetuin. "Als die dan weg wilt gaan, laat hem gewoon gaan. Dan komt er vast iemand anders. Maar ze gaan niet weg hoor, neem dat maar van mij aan."

Domino-effect Ook Martine van de Velde nam het woord als inspreekster tijdens de vergadering. Zij sprak namens de winkeliers, waarvan een grote groep aanwezig was bij de commissievergadering. "Het laatste halfjaar komen we regelmatig met een klein comité bijeen voor overleg. We noemen ons voorlopig 'de Sfeergroep'. In de breedste zin van het woord, want de authentieke en gezellige sfeer waar de binnenstad Tholen bekend om staat, die willen we behouden." Volgens Van de Velde is het centrum het visitékaartje van de stad. De middenstand is ook volgens Van de Velde gebaat bij voldoende aanloop van publiek in het centrum. "Wanneer de Kruidvat verdwijnt heeft dit een domino-effect op de Kerkstraat en de rest van het centrum." Een vertrek van de Marskramer naar de Vestetuin sluit Van de Velde dan ook niet uit. "Wij staan hier niet om de positie van het Kruidvat te bespreken, maar ook om aan te geven van: laten met zijn allen proberen om die binnenstad te stimuleren. Wij staan hier met alle neuzen dezelfde kant op. We willen de binnenstad sterk maken en sterk houden."

Politiek De politiek is nog verdeeld over het standpunt. Het college gaat nu eerst onderzoeken of het oorspronkelijke plan, waarbij dienstverlenende bedrijven zich vestigen in de Vestetuin, nog een mogelijkheid vormt. Daarna neemt de gemeenteraad een standpunt in.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief