Afbeelding

Subsidie voor energiebesparende buren

Gemeente Nieuws

THOLEN - Burgers die gezamenlijk energie willen besparen door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met het duurzaam opwekken van stroom komen sinds kort in aanmerkingen voor een subsidie van maximaal 3000 euro.

De Energieke Samenleving Zeeland waarin de dertien Zeeuwse gemeenten samenwerken stellen dit bedrag beschikbaar voor alle burgerinitiatieven die samen de woningen in hun straat, wijk, buurt, dorp en stad energiezuiniger willen maken. "Leden van een dorpsraad, wijkvereniging, energiecoöperatie, vereniging van eigenaren, stichting, vereniging of een groepje buurtbewoners die aan de slag gaan met energiebesparing en duurzame opwekking voor hun woningen, komen in aanmerking", meldt de gemeente.

Om de subsidie te bewerkstelligen hebben de Zeeuwse gemeenten de 'Tijdelijke subsidieverordening energieke samenleving Zeeland 2015' ontwikkeld. Het aanvraagformulier voor de subsidie is te downloaden van de websites van de deelnemende gemeenten. Het ingevulde formulier kunt u sturen naar a.dorleijn@goes.nl.

FOTO MARC BOBERACH/PIXELIO.DE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief