Afbeelding

Betaalbare busregeling CSG Prins Maurits

Bedrijvig Nieuws

THOLEN - Kwalitatief goed voortgezet onderwijs met de gewenste identiteit legt het soms af tegen de hoge vervoerskosten. CSG Prins Maurits in Middelharnis komt vanaf het komende schooljaar ouders tegemoet met een extra korting in de buskosten.

DOOR JOSIEN MATHLENER

Veel ouders kiezen ongeacht kosten en reistijd voor de goede kwaliteit en de christelijke identiteit van CSG Prins Maurits. Toch leiden de buskosten er soms toe, dat een gezin hun keuze voor voortgezet onderwijs moeten aanpassen. "Ons doel is kwalitatief goed onderwijs ook bereikbaar te maken voor christelijke leerlingen die aan de randen van ons voedingsgebied wonen en nu wegens de hoge reiskosten moeten kiezen voor voortgezet onderwijs met een andere identiteit", aldus Albert van Heinsberg, hoofd bedrijfsvoering van de CSG Prins Maurits. Met een reductie van de reiskosten bieden we ouders de mogelijkheid om alsnog te kiezen voor onze scholengemeenschap." De school biedt voor een aantrekkelijk tarief vier verschillende busabonnementen: winterperiode, examenjaar, schooljaar en kalenderjaar. Daar komt met ingang van het nieuwe schooljaar nog een extra korting bij. Indien een leerling via de CSG Prins Maurits een busabonnement afsluit, kan 20 procent korting tegemoet zien op de totale buskosten. Deze tegemoetkoming bespaart ouders vele euro's aan reiskosten. In Zeeland voorziet Connexxion in het busvervoer naar de christelijke scholengemeenschap in Middelharnis. Vanaf Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard is dat Arriva. "Leerlingen kunnen op elke gewenste bushalte op- en uitstappen, dus de reguliere haltes voor sneldiensten en andere lijndiensten zijn aan de orde. De nieuwe regeling, inclusief de korting, geldt vanaf het schooljaar 2015-2016", licht Van Heinsberg toe. "Van de huidige regeling maken momenteel zo'n 450 leerlingen gebruik." Deze leerlingen komen van onder meer Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, Voorne-Putten, de Zeeuwse eilanden en het westen van Noord Brabant.

Korting De wijze waarop de leerling de korting kan verkrijgen, komt de ouders eveneens tegemoet. "Wanneer de leerling een busabonnement via CSG Prins Maurits afsluit, geldt de korting", vertelt Van Heinsberg. De school bekostigt alle abonnementskosten op voorhand, waarna de ouders 80 procent van het totaalbedrag via een automatische incasso in tien termijnen terug betaalt. De leerlingen dienen zelf voor een geldige, persoonlijke OV-chipkaart te zorgen en daarop wordt het abonnement dan gekoppeld. De busregeling omvat de gehele schoolperiode. Indien een leerling zich eerder uitschrijft, dan vervalt de korting met ingang van de uitschrijfdatum. De tarieven en aanvraagformulieren verschijnen binnenkort op de website van CSG Prins Maurits. De aanvraagformulieren zijn via deze site verkrijgbaar. Via de website heeft de voorkeur. Voor een andere wijze kan contact met de school worden opgenomen. Kijk voor meer informatie op de website: www.CSGpm.nl CSG Prins Maurits, Koningin Julianaweg 57, 3241 XB Middelharnis



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief