CVAB viert jubileum met receptie

Bedrijvig Nieuws

THOLEN – Het Thoolse Centrum Voor Attitude & Begeleiding (CVAB) bestaat 25 jaar. Dit jubileum vieren Cok en Angeline Verhoek, zoon Jeroen en de rest van het team zaterdag 9 november met een receptie waarbij iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur welkom is. Wellicht viert het team het jubileum als beste Nederlandse leerbedrijf van het jaar. “We zijn één van de zes finalisten”, vertelt Cok. Op 7 november is de ontkoping. “Als we winnen wordt het 9 november een superfeest.”
De verkiezing ‘Beste Leerbedrijf 2013’ is opgezet door Aequor, het kenniscentrum voor de groene sectoren dat CVAB/Elkie ook heeft aangewezen als erkend stagebedrijf. “We konden ons aanmelden voor deze wedstrijd en dat hebben honderdvijftig bedrijven gedaan. We zijn nu als enige in de dierenbranche overgebleven.” Het is afwachten wat het resultaat wordt op de 7e. “Maar toen de vakjury hier kwam, hadden ze anderhalf uur voor het bezoek uitgetrokken en ze bleven drie uur. Dat was heel leuk en stemt ons zeer hoopvol.” Voor de finale reist het team met een heleboel ‘fans’ af naar Ede. “Daar zijn er workshops voor de stagiaires en lezingen en van iedere finalist wordt een bedrijfsfilmpje vertoond. Daarna horen we wie de winnaar is.”
WerkzaamhedenCok en Angeline werken graag met stagiairs. “We vinden het leuk om vakkennis over te brengen.” En wie komt meelopen bij het bedrijf aan de Roolandsedijk kan ook veel verschillende dingen leren. Het CVAB biedt een dierenpension, trimsalon en gedragscentrum. Door middel van trainingen en cursussen helpen Cok en Angeline honden of katten van problemen af. U kunt bij hen terecht als uw huisdier bijvoorbeeld spullen kapot maakt, niet goed luistert, jankt of blaft bij het alleen thuis zijn, onzindelijk of agressief is of niet goed kan omgaan met uw andere huisdieren.De Elkie stichting – opgericht in april 1994 - vangt in haar asiel honden en katten op voor herplaatsing. Ook over oude dieren ontfermt de stichting zich. Per 1 januari komt er een nieuwe taak bij. “Zwerfdieren op Tholen worden dan ondergebracht bij de Elkie stichting. Dat is mooi nieuws voor het hele eiland. We proberen hun baas op te sporen of ze krijgen een nieuwe baas.” VertrouwenCok en Angeline vinden het belangrijk dat ze het vertrouwen van mensen krijgen en daarom werken ze met vast personeel. Zonder vertrouwen hadden ze dit jubileum niet kunnen vieren, denkt het echtpaar. “Mensen merken dat we liefde voor de dieren hebben”, aldus Angeline. “Daardoor kunnen we garanderen dat we goed voor hun dier zorgen. Zo gaan ze twee, drie keer per dag lekker naar buiten en werken we met gediplomeerd personeel.” Sinds 2009 is Coks zoon Jeroen ook werkzaam in het bedrijf. Daarnaast bestaat het team uit Evelien, weekendhulpen Jessica en Kelly en vrijwilligster Kitty. Door de jaren heen hebben de medewerkers al veel mensen en dieren geholpen. “Dat is heel waardevol”, vindt Cok.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief