Feestweek bij jubilerende Pleune Mode

Bedrijvig Nieuws

SINT-ANNALAND -Pleune Mode opende 40 jaar terug op 11 oktober zijn deuren aan de Voorstraat 5 in het winkelcentrum van Sint-Annaland. Volgende week viert het familiebedrijf zijn robijnen jubileum met een feestweek vol activiteiten.

Pleune Mode kent eigenlijk een veel langere geschiedenis. Op 20 februari 1920 zag het familiebedrijf in Scherpenisse het levenslicht. Wim en Lia Pleune leerden elkaar kennen in het familiebedrijf van Wim’s vader, Cor Pleune. Vlak voor ze op 11 oktober 1973 de deuren van Pleune Mode in Sint-Annaland openden, stapten Wim en Lia op 28 september in het huwelijksbootje. Aanvankelijk waren het dameskleding, fournituren, wol en stoffen die er verkrijgbaar waren. In 1975 volgde in het naastgelegen pand een uitbreiding gericht op woninginrichting. Tijden veranderen en Pleune Mode ging daarin mee. De kledinglijnen bleven, de woninginrichting maakte plaats voor schoenmode. Sinds enkele jaren ligt het accent bijna geheel op dames-, kinder- en babymode. “We concentreren ons op waar we het beste in zijn”, licht Miranda Jansen-Pleune toe. Samen met haar zus Arjenne van Tilbeurgh-Pleune staat zij hun ouders in het familiebedrijf bij. Met persoonlijke aandacht, vriendelijke assistentie, eerlijk advies en een uitnodigend kopje koffie bewandelt Pleune Mode zijn eigen weg. Geen concurrentie met grote ketens, gewoon duidelijk onderscheiden. Dat gebeurt met de kwalitatief hoogwaardige kledinglijnen, maar ook met onder meer seizoenmodeshows en speciale avonden. “Met het wisselen van de jaargetijden houden we een modeshow met lokale modellen die dichtbij de gewone mens staan. We willen graag de kleding op deze manier laten zien en hoe je het kunt combineren.” Waar de modeshows voorheen op locatie plaatsvonden, zijn ze sinds vier jaar onder het genot van een hapje en een drankje in de winkel bij te wonen. “Verder is er speciaal een ladies night waarbij ook andere ondernemers de dames laten kennismaken met hun producten. Tot slot krijgen ze een goodiebag met attenties van alle ondernemers mee naar huis.”

Vriendinnenavond
Pleune Mode introduceert een vriendinnenavond op de donderdag. Miranda en Arjenne: “Vriendinnengroepjes van tenminste vier vriendinnen kunnen dan hier in een leuke, gezellige en ongedwongen sfeer shoppen en socializen. Wij zorgen voor een hapje en drankje.” Pleune Mode is ondanks de mindere economische tijd positief over de toekomst. “Dit is een tijd waarin ondernemerschap naar boven komt. We zien het als een uitdaging en maken er het beste van.” In de feestweek zijn er uiteenlopende activiteiten. Onder andere is er op woensdag 6 oktober een kidsdag waarop kinderen zich in hun nieuwe outfit op de foto kunnen laten zetten en Pompelientje uit Tholen verzorgt een workshop. Vrijdag 8 oktober is huidsalon Cindy aanwezig met diverse aanbiedingen en Jannie van Dijke van Beken je kleur in stijl met mini kleuranalyses. Zaterdag 9 oktober zijn er om 11.00 uur en om 14.00 uur modeflitsen, modeshows die tussen het publiek door wordt gehouden.

Pleune Mode, Voorstraat 5-7, 4697 EH, Sint-Annaland BIJDRAGE JOSIEN MATHLENER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief