De Thoolse Dagen staan weer op de planning
De Thoolse Dagen staan weer op de planning Foto: Iman Fase

Pk's en luid gegrom bij Thoolse Dagen

Door: Remko Vermunt Actueel

OUD-VOSSEMEER - Het industrieterrein Klaverveld in Oud-Vossemeer vormt op vrijdagavond 20 en zaterdag 21 april het decor voor oorverdovend spektakel. Gedurende het weekend worden de zogenaamde Thoolse dagen gehouden, waarbij verschillende tractoren de strijd met elkaar aangaan.

Dat het de bezoekers van de Thoolse dagen aan niets zal ontbreken mogen duidelijk zijn. Wie denkt dat de Thoolse Dagen alleen bestaan uit het zogenaamde tractorpulling, heeft dat mis. Voor de jeugd zijn er springkussens, een zandbak en er wordt een kleurwedstrijd gehouden. Eten en drinken is er in overvloed en verder staan er diverse sponsoren die hun product promoten. Toch gaat het uiteindelijk natuurlijk wel om die kleibaan waar alle deelnemers eerste willen worden. In navolging van de vorige editie worden ook dit jaar al verschillende wedstrijden gereden op vrijdagavond. Liefhebbers kunnen vanaf 18.00 uur genieten van de NTTO wedstrijd, Farmstock sporttrucks en Nationals. Ook de partytent is vrijdagavond geopend.

Programma

Op zaterdag gaat het spektakel om 11.00 uur al van start met de standaard klassen en vanaf 13.00 uur worden nog eens drie verschillende wedstrijden gereden. Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de ITPV van de partij met veel spektakel in de zin van veel pk's, veel gegrom en geluid van de opgevoerde motoren tot wel 3500 pk. Er zijn de standaard klassen, van 2,5 ton tot 12 ton, waar de onderlinge strijd heftig kan zijn. Op de deelnemerslijst prijken ook dit jaar weer een flink aantal namen van Thoolse deelnemers. Zij willen natuurlijk allemaal een beker mee naar huis nemen, maar de vele deelnemers van buiten het eiland Tholen zullen zich ook dit jaar weer laten zien en zeker niet zonder strijd te leveren naar huis gaan.

Al met al is er voor jong en oud genoeg te beleven. De organisatie verwacht een flink aantal bezoekers uit Zeeland, Brabant, Zuid-Holland en zelfs België. "We hopen zaterdag's om ongeveer 19.00 uur klaar te zijn, maar voor gezelligheid staat geen tijd." De organisatie hoopt op gezellige, sportieve en zonnige dagen. Kijk voor meer informatie op www.thoolsedagen.nl

Kleurwedstrijd

Kinderen tot 10 jaar kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd van de Thoolse Dagen. Ouders kunnen de kleurplaat downloaden via de website www.thoolsedagen.nl. Kinderen kunnen hem vervolgens inkleuren en onder vermelding van hun naam, leeftijd, adres en telefoonnummer inleveren bij de feesttent van de Thoolse Dagen. Onder de twintig mooiste kleurplaten wordt een traptrekker verloot.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief