Afbeelding
Foto: Iman Fase

Succesvol Glazen Ei 2018 voor Stavoord6

Door: Remko Vermunt Actueel

SINT-ANNALAND – Voor de derde keer heeft Stichting Stavoord6 het actie-evenement Glazen Ei gehouden. Op Witte Donderdag lieten Jan Koning, Anco Fase, Johan de Jager en Anita Goedegebuure zich voor vijf dagen opsluiten in een afgesloten studio in de voormalige horecagelegenheid Havenzicht. Daar maakten de gelegenheidsdeejays honderd uren radio zonder eten en drinken. Het Glazen Ei leverde een voorlopig bedrag van 20.154 euro op voor de realisatie van het Stavoord6-vakantiehuis.


De vier deejays zijn 's middags door burgemeester Ger van de Velde-de Wilde in het Glazen Ei opgesloten en hadden alleen sap om het tot maandagavond vol te houden. Deejay Fase mocht donderdagavond vanwege zijn installatie als raadslid wel nog even het Glazen Ei uit.
De aftrap van de marathon-uitzending ging samen met een gezamenlijk muzikaal optreden van het Casembrootkoor uit Sint-Annaland en het orkest van HAA in de Maat uit Oud- Vossemeer. Naast dat het publiek tegen een vergoeding muzieknummers kon aanvragen
waren er ook activiteiten waaronder workshops, de avondwandeling Walk in the night, de Vrijmibo, een wijnproeverij, de escaperoom en de beklimming van de Alpe d'Huez. De live optredens liepen uiteen van jamsessies en akoestische covers op houten instrumenten door Woodworks tot aan optredens van popkoor Voix, samenzangformatie Toeval, Anita & Ed, Frisky Whisky en Jolanda Bazen van Luizter.

Energie
Het Glazen Ei vergde van de betrokkenen behoorlijk wat energie, maar stichtingsvoorzitter Ivo Slokkers meende op de slotdag dat de betrokkenheid van de vele bezoekers ook energie geeft. "Er zijn zoveel betrokken belangstellenden, de avonden waren bomvol. Vrijdag- en
zaterdagnacht waren korte nachten. Zaterdagavond moesten de bezoekers vanwege de drukte zelfs buiten wachten. Dat hebben we niet eerder meegemaakt. Ook de activiteiten waren erg in trek bij het publiek. In de ochtenduren deden vooral de gedenkwand en de beklimming van de alp het goed. De escaperoom liep constant door."

Steunen
Via de app vroeg Anton de Koning (53) uit Tholen familie, vrienden en bekenden hem te sponsoren voor zijn beklimming van de Alpe d'Huez met een virtueel realiteitsprogramma in Havenzicht. "Tijdens de vorige edities heb ik het ook gefietst om het doel van Stavoord6 te steunen. In huiselijke kring hebben we te maken gehad met een ernstige ziekte. Het doel dat de stichting nastreeft vind ik super. De eerste vijf minuten fietsen ging goed, daarna werd het pittig" Na zijn actie overhandigde Anton een envelop met daarin een bedrag van 205 euro aan Jan de Koning. Het was een van de vele (sponsor)acties die zijn gehouden ten gunste van de realisatie van de Stavoord6-vakantiewoning voor mensen met een slechte levensverwachting.

Onverwacht
Vlak voor het vrijstellen van de deejays vertelde Slokkers dat er in de afgelopen dagen onverwachte dingen waren gebeurd. Ook op de slotavond kreeg de organisatie te maken met een verrassing. De burgemeester toonde haar betrokkenheid doordat zij spontaan naar het
Glazen Ei was gekomen om de afloop mee te beleven. Zij mocht opnieuw de sleutel in het slot steken, ditmaal om de deejays uit de studio te laten. "Het is geweldig wat jullie hebben gepresteerd en ik heb veel waardering voor alle betrokkenen."

Het voorlopige bedrag dat het Glazen Ei 2018 heeft opgeleverd is ruim twintig mille. Ook is bekendgemaakt dat het vakantiehuis wordt gerealiseerd op Chaletparc Krabbenkreek in Sint-Annaland.

BIJDRAGE JOSIEN MATHLENER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief