Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

PVV wil cameratoezicht in probleemwijken na burenruzie Kotterstraat

Door: Remko Vermunt Actueel

THOLEN - "Is uw college bereid om, desnoods tijdelijk, cameratoezicht in te stellen in probleemwijken?" Die vraag stelt Vincent Bosch (PVV Tholen) aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de burenruzie die zondagavond 8 april uit de hand liep in de Kotterstraat. 

Het langslepende burenconflict liep zondagavond dusdanig uit de hand dat twee mannen werden aangehouden. Ze zouden een auto van een buurtgenoot hebben vernield. Agenten kregen rond 18.20 uur een melding van een vechtpartij in de Kotterstraat. Ter plekke zagen de agenten meerdere personen met elkaar op de vuist gaan en het was erg onrustig op straat. "Agenten zijn tussenbeide gesprongen en hebben een verdere escalatie voorkomen", meldt de politie. De aanleiding voor de vechtpartij is vermoedelijk een langslepend burenconflict, maar waar dat conflict precies over gaat is nog onduidelijk. 

De twee mannen die de auto hebben vernield zijn aangehouden. De 24-jarige verdachte heeft ook een agent bedreigd. De politie doet verder onderzoek naar wat er precies is voorgevallen, maar Vincent Bosch wil dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen. Eén van de gezinnen zou uit angst de stad zijn ontvlucht. Bosch wil nu weten van het college of men bekend was met de situatie in de Kotterstraat. "Zo ja: welke maatregelen heeft uw college genomen om de situatie onder controle te houden?"

De PVV stelt daarnaast dat veiligheid op Tholen ondermaats is en wil het politiebureau terug naar Tholen halen. Als (mogelijk) tijdelijke oplossing wil Bosch dat er cameratoezicht komt in probleemwijken, maar hij vraagt het college ook of zij bereid zijn om extra maatregelen te treffen totdat de bedreigde familie verhuisd is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief