Afbeelding

Voorlopig geen uitbreiding bedrijventerrein in Tholen door Mosterddijk

Door: Mura Kuijpers Actueel

THOLEN - De Raad van State heeft woensdag in een tussenuitspraak besloten dat de gemeente Tholen voorlopig het bedrijventerrein Welgelegen niet mag uitbreiden. Daarvoor moet zij eerst aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voor de uitbreiding van het terrein is het noodzakelijk dat de Mosterddijk wordt afgegraven. Daardoor zou een ‘aaneengesloten en ruimtelijk samenhangend bedrijventerrein ontstaan’, valt in de uitspraak te lezen. Het bestemmingsplan Welgelegen III laat dat echter op dit moment nog niet toe

Binnen 26 weken moet de gemeente een aantal gebreken herstellen om de uitbreiding toch zijn doorgang te kunnen laten vinden. Zo moet zij ‘inzicht geven in de landschappelijke of cultuurhistorische waarde van de Mosterddijk’. Ook moet worden aangetoond dat er geen landschappelijke en cultuurhistorische waarden aangetast kunnen worden in het nieuwe bestemmingsplan. Wanneer dat wel het geval blijkt te zijn, moet dit aan drie andere voorwaarden voldoen waarin de raad tot nu toe niet is geslaagd die te beantwoorden.

Welgelegen III is de uitbreiding waar de gemeente Tholen al lang op zit te wachten. Men focust zich op grote bedrijfsloodsen van minstens vijf hectare en volgens de gemeente Tholen biedt het bedrijventerrein veel kansen voor ondernemers die nu 'dieper' in Zeeland zitten.

Nadat de gemeente Tholen de nodige aanpassingen heeft gedaan wordt pas een einduitspraak gedaan door de Raad van State.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief