Tholense boys verplettert Noad’67 met een monsterzege in eerste derby

Algemeen

SINT-PHILIPSLAND – In de rust van de eerste derby in de derde klasse tussen Noad’67 en Tholense Boys had niemand dit kunnen denken. Al was de ploeg van Erwin de Nijs duidelijk heer en meester in de eerste helft, Noad was met twee dodelijke counters teruggekomen na een 0 – 2 achterstand. Frank den Engelsman kon door een hamstringblessure niet meer meedoen en het was gebeurd met Noad’67. Tholense Boys nam direct het initiatief in handen en zou dat de hele wedstrijd niet meer weggeven. Al in de 5e minuut was het raak. Koen Nieuwkoop werd onderuitgehaald en de vrije trap werd tot corner verwerkt. Dezelfde Nieuwkoop legde die corner precies op het hoofd van Auke Bovenberg die hard en onhoudbaar inkopte: 0 – 1. Noad gaat dan proberen wat terug te doen maar kwam nauwelijks uit de omsingeling. In de 15e minuut werd het dan ook 0 – 2 door een snelle doorbraak van Dave den Boef: 0 – 2. Toch gaf Noad zich niet gewonnen. Ze gingen helemaal op de counter spelen en hadden daarbij 2 keer succes. In de 28e minuut scoorde Rob den Engelman na een assist van zijn broer 1 – 2 en vlak voor rust bracht Arwin Geense zijn ploeg op gelijke hoogte met Tholen: 2 – 2. Tussendoor kreeg Tholen nog een hele serie kansen waarvan drie 100% kansen, die er echter niet ingingen. Prijsschieten Na rust was Noad ineens nergens meer. Aanval na aanval golfde op  het doel van keeper Joey Verbraeken. De Tholenaren waren niet meer te houden. In de 49e minuut was er een verkeerde terugspeelbal en Nieuwkoop profiteerde gretig. Intussen was er de echte derbysfeer met vooral veel gele kaarten en harde tackles. In de 60e minuut werd het 2 – 4 na een mooie aanval via rechts door Den Boef. Scheidsrechter IJpelaar moest flink optreden en zelfs een rode kaart trekken voor  Iwan Geense, die zich niet meer kon beheersen in zijn commentaar. De vrije trap hierbij werd door, opnieuw Den Boef, fraai en laag ingeschoten: 2 – 5. Toen was het hek helemaal van de dam. In de 79e minuut maakt dezelfde speler er 2 – 6 van en 4 minuten later zorgt de ingevallen Michael Schot voor 2 – 7. Dave den Boef maakte in de 86e minuut zijn vijfde treffer en vlak voor het einde scoorde Mattthijs van Stee de negende treffer uit een penalty waardoor de eindstand op 2 – 9 werd bepaald. Nog nooit werd Noad’67 op eigen veld zo zwaar vernederd in de derby’s tegen Tholense Boys. Noad blijft zodoende op 0 punten staan en Tholense Boys vat hierdoor weer moed na de teleurstellende nederlaag tegen het sterke Wieldrecht dat nu samen met Krabbendijke aan de leiding gaat. WHS speelde gelijk tegen VVC en komt nu op 4 punten. Noad’67 kan zijn wonden gaan likken en zich afvragen of het wel verstandig is dat het hele team rust op één dragende speler. Noad wacht volgende week weer een zware wedstrijd: uit tegen Duiveland. WHS krijgt in deze competitie voor het eerst een tegenstander van formaat: uit tegen Krabbendijke. Tholense Boys moet het dan thuis opnemen tegen Kogelvangers en zal weer alles moeten geven om de ploeg uit Willemstad te verslaan. DOOR FRITS SIMONS