Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Loods aan de Molenvlietsedijk gaat zes maanden dicht

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

THOLEN - Burgemeester Ger van de Velde heeft besloten dat een loods aan de Molenvlietsedijk zes maanden gesloten wordt, omdat er drugs in het pand is aangetroffen. De politie deed al op 7 maart 2018 een inval in de loods, daarbij kwam een professionele hennepkwekerij te voorschijn met 644 hennepplanten en een stekruimte.

Op 16 mei 2018 heeft de burgemeester definitief besloten de loods aan de Molenvlietsedijk voor 6 maanden te sluiten. "De sluiting geldt niet voor het gedeelte waar duiven zijn gehuisvest. Om reden van het welzijn van de duiven, die nu in de broedperiode zijn, geldt er een uitzondering op de sluiting voor de huisvesting en verzorging van de duiven in de loods", aldus de gemeente Tholen.

Van de Velde kondigde op 15 maart al aan dat ze zowel de woningen als het bijbehorende erf op hetzelfde adres wilde sluiten. Toen heeft zij ook een voornemen tot sluiting van de loods bekendgemaakt. "Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond." Tijdens de inval werd niet alleen de hennepkwekerij ontdekt, in de woning is ook zestien gram softdrugs gevonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief