Afbeelding

Mannen uit Tiel gelinkt aan inbraak op Tholen

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

THOLEN - De Zeeuwse recherche heeft drie mannen uit Tiel weten te linken aan verschillende inbraken, waaronder ook op Tholen eind december 2017.

De mannen werden op Tweede Kerstdag 2017 betrapt toen zij inbraken in een woning in Graauw. De bewoner noteerde het kenteken en gaf dit door aan de politie. "De mannen vluchtten en twee van hen konden, na een achtervolging met de politie, op de A16 bij Rotterdam worden aangehouden", meldt de politie. De derde verdachte (27) wist te ontkomen, maar werd eind juni alsnog aangehouden en verhoord.

"In de auto vond de politie inbrekerswerktuigen die na technisch onderzoek te koppelen waren aan verschillende inbraken in Zeeland en Markiezaten. Ook werd er een paar schoenen veiliggesteld, waarvan de afdrukken overeen kwamen met schoensporen die bij verschillende inbraken waren gevonden", meldt de politie. In totaal zou het drietal 31 woninginbraken op hun naam hebben staan. "In de auto lag nog een klein deel van de buit van een inbraak in Hulst en een tasje van een inbraak eerder in de week op Tholen." De drie verdachten moeten zich dit najaar verantwoorden bij de rechter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief