De vlammen waren van ver te zien.
De vlammen waren van ver te zien. Foto: GinoPress B.V.

Grote brand in schuur aan Sluisweg in Sint-Philipsland

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

SINT-PHILIPSLAND - De brandweer is zaterdagavond 1 september om 21.00 uur uitgerukt voor een schuurbrand aan de Sluisweg in Sint-Philipsland. De schuur stond volledig in brand. De brandweer rukte dan ook met meerdere voertuigen uit. 

De brand werd al snel van een middelbrand naar een grote brand opgeschaald. Drie tankautospuiten uit Sint-Philipsland, Sint-Annaland en Tholen. Daarnaast werden de waterwagens uit Sint-Annaland, Bergen op Zoom en Woensdrecht ook gealarmeerd zodat er voldoende water zou zijn. De brandweer uit Bergen op Zoom was met een hoogwerker ter plaatse.

De brandweer had rond 22.30 uur de brand weer onder controle. Het sein brand meester kwam om 22.45 uur van de Officier van Dienst. 

In de schuur waren geen dieren meer aanwezig. De woning naast de schuur liep volgens de brandweer geen gevaar.

Er kwam veel rook vrij bij de brand. De omgeving werd daarom geadviseerd uit de rook te blijven. De ambulance van Poortvliet was gealarmeerd omdat er twee personen rook in hadden geademd. Zij zijn door het ambulance personeel onderzocht. 

Het dak bevatte volgens de brandweer asbestplaten. De adviseur gevaarlijke stoffen heeft ter plaatse een inschatting gemaakt afhankelijk van de hoeveelheid asbest en de windrichting. Hij kwam tot de conclusie dat de verspreiding beperkt zal blijven tot het aangrenzende weiland in het benedenwinds gebied waar geen woningen staan. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief