Een scooter met een oplaadbare lithium ion accu geeft een actieradius van 70km.
Een scooter met een oplaadbare lithium ion accu geeft een actieradius van 70km. Foto: simone

Elektrisch rijden: 32 cent voor een volle accu

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

SCHERPENISSE - Mobek e- mobility is de nieuwe speler op de markt van duurzaam, milieubewust en economisch verstandig vervoer anno 2018. Met volledig elektrische city-cars/micro-cars met onderhoudsvrije accu’s en snelle scooters met uitneembare lithium ion accu’s, gaat Mobek een veranderende markt op, die vooral in de grote steden al duidelijk zichtbaar wordt.

De klanten van Mobek zijn nu dan ook nog vooral afkomstig uit grote steden, maar ook dichter bij huis is er belangstelling voor deze innovatieve vormen van vervoer, wat wordt getriggerd door de lage ‘costs of ownership’. Voor de city-car C200 van Mobek scheelt dat gemiddeld met de concurrenten na 5 jaar zo’n €12.000 en op een scooter na 5 jaar gemiddeld €2100.

Actieradius
Een scooter met een oplaadbare lithium ion accu geeft een actieradius van 70km. Zeer aantrekkelijk met zo’n €0,32 voor een volle accu en weinig onderhoud door het kleine aantal draaiende delen. Maar u doet u het natuurlijk voor het milieu!
Iedereen die een auto enkel gebruikt voor korte ritjes in de buurt is de C200 van Mobek een zeer slimme oplossing. Met een actieradius van 100km + en thuis in je eigen stopcontact volledig opladen voor €1,60 is de compleet uitgeruste C200 een city-car die het ook buiten de ‘city’ meer dan uitstekend doet. Een top van 45km per uur, achteruitrijcamera, airco en USB aansluiting is het werkelijk een elektrisch wonder.

www.mobek.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief