Het trotse kampioensteam in de 3e klasse van de najaarscompetitite op vrijdagavond. Carlo de Kok, Iris van Starkenburg, Elles Kooij, Bianca van der Peet, Robin Hommel en captain Niels van Oeveren. FOTO JACCO VAN BEELEN
Het trotse kampioensteam in de 3e klasse van de najaarscompetitite op vrijdagavond. Carlo de Kok, Iris van Starkenburg, Elles Kooij, Bianca van der Peet, Robin Hommel en captain Niels van Oeveren. FOTO JACCO VAN BEELEN Foto: Jacco van Beelen

3e mixteam TV De Ruucstoppelen kampioen in KNLTB najaarscompetitie

Sport en vereniging

SINT-PHILIPSLAND - Afgelopen maanden waren er maar liefst 8 teams van T.V. De Ruucstoppelen actief in de KNLTB najaarscompetitie en wederom werd er een team kampioen na de 7 teams die eerder dit jaar al kampioen geworden waren in de KNLTB voorjaar- en mixcompetitie.

Het 3e mixteam van captain Niels van Oeveren speelde net als het 2e mixteam van captain Henny van Beelen op vrijdagavond in de 3e klasse en ze moesten meteen de 1e wedstrijddag al tegen elkaar. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en dat leverde mooie en spannende partijen op. De uitslag was 2-2! Daarna liet het team van Henny wat steekjes vallen maar dat van Niels daarentegen verloor geen enkele wedstrijd en werd uiteindelijk kampioen. Na de 2-2 tegen de Ruucstoppelen 2 werd gewonnen van Menheerse 2, Stellendam 3, United Service 1 in Hellevoetsluis, Ooltgensplaat 1 en Duiveland 1. De laatste wedstrijd was tegen de naaste concurrent Scharendijke 1. Na de 1e ronde was de tussenstand 1-1 en daarna moesten de mixpartijen voor de beslissing zorgen. Die werden beide duidelijk gewonnen en zodoende was het 3e mixteam van T.V. De Ruucstoppelen ongeslagen kampioen met 23 punten. Een bijzondere prestatie van dit jonge team dat gevormd wordt door Niels van Oeveren, Elles Kooij, Bianca van der Peet, Iris van Starkenburg, Robin Hommel en Carlo de Kok. De feestvreugde werd nog vergroot toen bleek dat het 2e mixteam van Henny de laatste wedstrijddag met 4-0 had gewonnen, waardoor ze met 21 punten 2e waren geworden.

Het 1e mixteam van captain Jack Neele speelde ook op vrijdagavond. Zij kwamen uit in de 1e klasse in een sterke poule met uit- en thuiswedstrijden. Ze eindigden met 10 punten toch knap op de 3e plaats.

Op de vrijdagavond was er ook nog een damesdubbelteam actief. Het team van captain Marjoke Verwijs, dat nog niet zo lang tennist, weerde zich goed en wist de laatste twee wedstrijddagen met 3-1 te winnen waardoor ze uiteindelijk met het eerder vergaarde punt op de 7e plaats eindigden met 7 punten.

Op zaterdag waren er 1 herendubbelteam en 2 damesdubbelteams actief. Het team van captain Hans Lanser speelde in de 3e klasse maar kon het niet bolwerken tegen de sterkere en jongere tegenstanders. De heren eindigden met 7 punten op een gedeelde 8e plaats.

Bij de dames speelde het 1e team van captain Bianca Karsbergen in de 2e klasse. De tegenstanders waren veelal gelijkwaardig en dit leverde een spannende competitie op, maar er werden teveel wedstrijden verloren. Met 11 punten eindigde het team als 7e.

Het 2e damesdubbelteam van captain Lia Buijs speelde in de 4e klasse. Ze wonnen 1 keer met 4-0 en de overige 6 partijen werden allemaal 2-2. Met 16 punten eindigden de dames knap op de 3e plaats.

Op donderdagochtend speelde het damesdubbelteam van captain Els van der Giesen in de 2e klasse. Op de laatste (inhaal)wedstrijddag hadden de dames nog kans op het kampioenschap. Ze zouden met 1-3 moeten winnen maar helaas verloren ze met 3-1 waardoor ze met 16 punten 5e werden.

Afgelopen week, in week 45, werd voor de negende keer het 35+ veteranen toernooi weer gehouden. Het kleinschalige gezellige toernooi was mede door de zachte weersomstandigheden weer zeer geslaagd. Vanaf vrijdag 16 november gaat de KNLTB wintercompetitie weer beginnen die doorloopt tot eind januari en eventueel nog inhaaldagen in februari en maart. Ook hier doen weer 3 teams van de Fluplandse tennis vereniging aan mee. Op de vrijdagavond gaat het kampioensteam van captain Niels van Oeveren het opnieuw proberen en ook het damesdubbelteam van captain Marjoke Verwijs heeft de smaak te pakken. Op zaterdag doet, net als vorig jaar, het mixteam van captain Lia Buijs weer mee. Tevens wordt er, bij voldoende deelname, ook nog een interne winter mixcompetitie georganiseerd in december, januari, februari en maart. Dus ook tijdens de wintermaanden volop activiteiten en gezelligheid bij T.V. De Ruucstoppelen. De tennisliefhebbers komen dus volop aan hun trekken in Sint Philipsland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief