14-laadpaal-small
14-laadpaal-small

Vijf nieuwe oplaadpunten in gemeente Tholen

THOLEN - Het afgelopen jaar zijn er in de kern Tholen twee nieuw oplaadpalen en één ondergronds oplaadpunt geplaatst voor elektrische rijders. Omdat de meeste laadpalen twee laadpunten hebben, zijn er in 2018 dus vijf oplaadpunten bijgekomen in de kern Tholen.


Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van Jacques Dekkers en Jan Heshof (PvdA/GroenLinks). De raadsleden hadden via een particulier vernomen dat er geen uitbreiding meer zou komen van het bestaand aantal laadpalen in de kern Tholen. "Een week later werd er op de haven een nieuwe laadpaal geïnstalleerd." Reden genoeg om vragen te stellen aan het college.

"Klopt het dat er in de kern Tholen geen openbare laadpalen voor elektrische voertuigen meer geïnstalleerd worden", wilden zij weten. Het tegendeel is waar volgens het college. Er zijn vijf oplaadpunten bijgekomen en ook in de toekomst kunnen elektrische rijders een aanvraag indienen. "In de eerste helft van 2018 hebben we een evaluatie uitgevoerd over het huidige beleid. Wij menen met de evaluatie voldoende inzicht te hebben gekregen in het gebruik van de openbare laadpalen en de rijders."

In de gehele gemeente Tholen zijn momenteel twaalf openbare oplaadpalen (23 laadpunten), één snellaadpaal en één ondergrond laadpunt. Volgens de laatste telling zijn er bijna honderd mensen op Tholen die met een elektrische auto rijden.

 

Vacatures

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Wemeldinge

Bezorgers

Wemeldinge

Beleidsregisseur Sociaal Domein

Hulst

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief