Sfeer proeven tijdens de open dagen op Steenspil.
Sfeer proeven tijdens de open dagen op Steenspil.

Innovatief onderwijs op Steenspil

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

HALSTEREN - Op vrijdag 8 februari 2019 van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 9 februari 2019 van 10:00 tot 13:00 uur vindt de Open Dag plaats van Steenspil. Leerlingen, ouders en andere belangstellenden kunnen dan sfeer proeven en kennismaken met de school. Zij ontdekken dan het innovatieve onderwijskarakter van de school.

Levensechte projecten

Steenspil is dit schooljaar gestart met 12 nieuwe richtingen die leerlingen kunnen kiezen vanaf leerjaar 3, de leerroutes. Deze zijn samen met het bedrijfsleven en het mbo vormgegeven. Bij alle leerroutes werken de leerlingen in projecten samen met een echte opdrachtgever, waarbij zij in groepsverband een product ontwikkelen. Dit stimuleert niet alleen hun eigen vaardigheden zoals samenwerken en creatief denkvermogen, maar levert ook een directe bijdrage aan de samenleving. Steenspil timmert hard aan de weg om nog meer soortgelijke projecten met organisaties aan te gaan.

Alles in huis

De school uit Halsteren is de enige vmbo-school in de wijde omgeving die alle sectoren aanbiedt: Techniek, Groen, Zorg & Welzijn en Economie. Daarnaast heeft het ook alle leerwegen in huis.

Open Dag

Tijdens de Open Dag maken de bezoekers kennis met het innovatieve onderwijs wat Steenspil aanbiedt. De school laat leerlingen onder andere kennismaken met Virtual Reality en Augmented Reality.

Maak het mee op vrijdag 8 februari van 19.00 – 21.00 uur of zaterdag 9 februari van 10.00 uur tot 13.00 uur!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief