De brandweer verrichtte zondag de eerste metingen.
De brandweer verrichtte zondag de eerste metingen. Foto: GinoPress B.V.

Politie zoekt getuigen drugsafvaldumping

Door: Peter Houtepen Politie

OUD-VOSSEMEER - De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien rondom de dumping van drugsafval die in het weekend plaatsvond aan de Vrijberghsedijk in Oud-Vossemeer.

Ook wil het onderzoeksteam het exacte tijdstip van deze dumping proberen te achterhalen. Hiervoor wil de politie graag iedereen die tussen zaterdag 19.30 uur en zondag 13.00 uur  langs de dumpplaats is gereden oproepen om door te geven of het afval er toen al wel of niet lag. 

Agenten troffen zondagmiddag na een melding 39 gedumpte vaten aan in een sloot aan de Vrijberghsedijk. Na onderzoek van de milieudienst bleek dat er in de vaten restanten van chemicaliën zaten die gebruikt worden bij het maken van synthetische drugs. Omdat enkele vaten lekten, heeft het waterschap de sloot afgedamd. De gemeente heeft de vaten opgeruimd.

Mensen die de politie iets meer kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Het is ook mogelijk een tipformulier in te vullen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief