gedeelte kledingvoorraad KDK Tholen.
gedeelte kledingvoorraad KDK Tholen. Foto: Theresa Juhas

KrijgdeKleertjes start kinderkleding 'ruilpunt' in Scherpenisse

Sport en vereniging

SCHERPENISSE - Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die ruil je! Al ruim 5500 ouders uit heel Nederland ruilen kinderspullen bij ruilpunten in hun buurt of via de website KrijgdeKleertjes.nl. Nu start ook in Scherpenisse een ruilpunt. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langs brengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is duurzaam en gezellig tegelijkertijd.

In heel Nederland zijn KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders bij vrijwilligers hun kinderkleding kunnen ruilen. Vanaf 1 mei is er in Scherpenisse iedere eerste woensdag van de maand een ruilmiddag. Tussen 14.30 en 16.30 uur is iedereen welkom bij Theresa Juhas op de Schuttershof 7 in Scherpenisse om kinderkleding te ruilen.
Een volle tas (gewassen) kleding inbrengen om te ruilen, betekent een volle tas geruilde kleding weer mee naar huis nemen. Alleen doneren van kleding mag natuurlijk ook. Er is een voorraad van kleding in de maten 50 t/m 164. Terwijl de kinderen spelen, kunnen moeders een kopje koffie drinken, kletsen en vooral ‘gratis’ kleding shoppen!

Ruilpunt
Het ruilpunt in Scherpenisse wordt geheel op vrijwillige basis draaiende gehouden. Dat gebeurt met volle overtuiging en veel liefde! Oprichtster van het ruilpunt is Theresa Juhas. Zij beheert een voorraad schone en hele kleertjes. Theresa heeft erg veel zin om te starten: “Kinderen groeien al snel weer uit hun kleding en een nieuwe garderobe kost uiteraard geld. Weggooien vind ik zonde, vooral als de kleding van mijn kinderen een ander nog blij kan maken. Naast duurzaamheid hecht ik ook veel waarde aan sociale verbinding en participatie. Krijgdekleertjes Tholen is niet alleen een plek voor gratis kleding, maar ook een manier om moeders van alle achtergronden samen te brengen.”
De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl, dat in 2012 is opgezet. Dit is dé website voor ouders om onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Inmiddels zijn al ruim 5500 mensen uit heel Nederland lid van de website.
Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten. Er zijn nu 33 ruilpunten waar mensen 'live' kunnen ruilen. Krijgdekleertjes Tholen is het eerste lokale ruilpunt in Zeeland. Actuele openingstijden en informatie over de voorraad van het ruilpunt zijn te vinden op de facebookpagina van KrijgdeKleertjes Tholen www.facebook.com/krijgdekleertjestholen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief