Dolores en Kees samen met hun 'rammelbak' de Volvo V70 uit 1988. FOTO REMKO VERMUNT
Dolores en Kees samen met hun 'rammelbak' de Volvo V70 uit 1988. FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Voor 't goede doel op reis met een rammelbak

THOLEN - Dolores Noguera (53) en Kees de Hond (56) uit Tholen gaan vanaf zaterdag 5 mei een week lang rondrijden in een rammelbak voor het goede doel. Ze rijden daarbij de route Breda-Nice-Breda, maar in totaal worden er in deze week zeven landen aangedaan. "We rijden zo'n vierhonderd kilometer per dag, dus dat wordt veel in de auto zitten."


Dolores en Kees zijn fervent autoliefhebbers en regelmatig rijdt het stel langere dagtochten met hun Volkswagen Kever uit 1970. "Maar, we wilden graag een keer een langere tocht rijden en toen kwamen we uit bij de Rammelbakenreis", vertelt Kees. Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd en per editie kunnen er maximaal 150 auto's deelnemen. "Er zitten wel een paar voorwaarden aan. De auto moet minstens 20 jaar oud zijn en mag niet meer kosten dan 750 euro." De Kever van Kees en Dolores viel daarom af en daarom werd een zoektocht gestart naar een nieuwe auto. Die werd gevonden in Breda. "Een Volvo V70 uit 1998 met ruim 350.000 kilometer op de stand. Hij leek in perfecte staat, tot we er mee gingen rijden." Want onderweg naar Tholen begaf de dynamo het en dankzij een sleepwagen kwam de rammelbak uiteindelijk in Tholen terecht. "We hebben zelf de dynamo vervangen en nu lijkt alles het weer te doen", vertelt Kees.

De reis

In de zeven dagen dat ze op pad gaan doorkruisen ze Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. "De routes krijgen we iedere ochtend uitgereikt, maar we rijden in ieder geval zo min mogelijk over snelwegen. We gaan dus veel van Europa zien." De twee kijken enorm uit naar de grote saamhorigheid tijdens de reis. "En onderweg moeten we verschillende opdrachten uitvoeren, maar welke opdrachten dat zijn, is nog even een verrassing." Hoewel het rijden met zo'n oude wagen voor Kees en Dolores eigenlijk al leuk genoeg is, wilden de twee deze gelegenheid wel aangrijpen om meteen iets voor het goede doel te doen.

Rick Jonkheere

"In principe is de Rammelbakkenreis gewoon een leuke tocht met andere gelijkgestemden, maar wij willen bij deze tocht graag geld inzamelen voor de Rick Jonkheere Foundation." Over dat goede doel hoefden Kees en Dolores niet lang na te denken. "Rick Jonkheere is een jongen uit Hoogerheide die ruim een jaar geleden op achttienjarige leeftijd is overleden", legt Kees uit. "Rick was een getalenteerde drummer en hij wilde graag auditie doen voor het conservatorium." Daarvoor richtte hij een bandje op, genaamd: New Stuff. "Onder andere mijn zoon en mijn dochter traden ook op in dat bandje. En hoewel het begon als een gelegenheidsband, werd ook na zijn toelating op de Rockacademie de band voortgezet."

Ziekte

Rick leed al langere tijd aan de ziekte CVID, een zeldzame, aangeboren afweerstoornis die bij ongeveer 1 op de 25.000 mensen voorkomt. "Hij heeft daar altijd goed mee kunnen leven, maar vorig jaar januari werd hij plots heel ziek." Rick werd opgenomen in het ziekenhuis, maar binnen vier dagen was hij overleden. "Een flinke klap voor zijn gezin, maar ook bij de band maakte het veel indruk", vertelt Kees. De band bestaat nog steeds en de bandleden repeteren nog iedere week bij de ouders van Rick. "Dat is wel bijzonder." Na Rick's overlijden hebben zijn ouders samen met het Erasmus MC een foundation opgericht, de Rick Jonkheere Foundation. "Om geld in te zamelen voor deze zeldzame ziekte." De keuze voor het goede doel was dan ook snel gemaakt.

Opgehaald bedrag

Inmiddels staat de teller voor de actie van Kees en Dolores al op ruim tweeduizend euro. "Bedrijven en particulieren sponsoren ons. Ik heb zelf een massagepraktijk waarbij ik voor iedere massage een euro in een potje stop en dat bedrag komt er straks nog bij", vertelt Dolores. "Overigens iedere donateur mag zelf een sticker aanleveren die we dan op onze auto plakken." Uiteindelijk hopen de twee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. "We kijken dan ook heel erg uit naar de race."

 

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief