Jeu de Boules baan aan de Luysterlaan.
Jeu de Boules baan aan de Luysterlaan. Foto: Elly van Dijke

Jeu de Boules baan Sint Philipsland is speelklaar

Sport en vereniging

SINT PHILIPLSLAND - Op maandag 4 maart 2019 werd gestart met de aanleg van de Jeu de Boules baan naast het parkeerterrein van TV ”De Ruucstoppelen” aan de Luysterlaan in Sint Philipsland.

Eerst werden de bebossing en wortels door de gemeente verwijderd waarna de aannemer kon beginnen met de onderlaag aan te brengen. Op maandag 8 april begon men hiermee en vervolgens ging het heel snel. Rondom de baan werd een tegelpad aangebracht en hier langs werden 200 haagbeukjes geplant.
Hoewel er nog geen officiële openingsdatum bekend is, mag er van de baan natuurlijk al wel gebruik worden gemaakt. De baan is vrij te gebruiken door alle inwoners van Sint Philipsland en Anna Jacobapolder. Momenteel wordt er nog geprobeerd om een paar bankjes en een informatiebord te regelen. Zodra dit alles voor elkaar is zal er nog een officiële opening plaats vinden waarvan u natuurlijk op de hoogte zal worden gebracht. Het is te hopen dat deze leuke aanvulling op sportief en sociaal gebied goed gebruikt gaat worden door de gemeenschap.
Tijdens de braderie op zaterdag 15 juni zal er, net zoals aan ”Flup Helpt” en andere initiatieven op ons dorp, ook aandacht worden besteed aan deze nieuwe mogelijkheid van vrije tijdsbesteding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief