Hoofdrolspeler Ties Mellema.
Hoofdrolspeler Ties Mellema. Foto: Marco Borggreve

ROOTS als ode aan Tholen

Sport en vereniging

THOLEN - Drie in Tholen opgegroeide muzikanten die nationaal en internationaal naam hebben gemaakt, gaan zaterdag 25 mei weer terug naar hun roots. Ties Mellema, Maurits Fondse en Martin Fondse geven overdag workshops en treden tijdens het avondconcert individueel of samen op. Waar mogelijk met muzikale ondersteuning door de Koninklijke Harmonie Concordia en muzikanten van alle Thoolse muziekverenigingen. Vanaf 20 uur verzorgen ze een bijzonder concert in de sporthal van de Meulvliet te Tholen.

Bijzonder vanwege de unieke samenwerking, de unieke insteek - een ode aan Tholen - en bijzonder omdat aan het concert een goed doel is gekoppeld, namelijk het financieel ondersteunen van het realiseren van een vakantiewoning die door Stichting Stavoord6 gebouwd wordt. De kaartverkoop start op 1 mei via www.stavoord6.nl of via de vijf verkooppunten in de gemeente Tholen.
De drie heren hebben goede herinneringen aan hun jeugdtijd in Tholen, daar liggen hun wortels. Om die reden heeft dit muzikaal project ook de naam ROOTS gekregen. De beroepsmusici staan op grote concertpodia, hebben fameuze muziekprijzen gewonnen en met bekende Nederlanders samengewerkt, zoals Freek de Jonge, Eric Vloeimans en Hans Dulfer. Tijdens het concert kijken ze terug op hun jeugdtijd en hun beleving van Tholen anno 2019.

Workshops
Voorafgaande aan het benefietconcert worden twee workshops georganiseerd die primair bedoeld zijn om kennis te delen met Thoolse muzikanten. Op zaterdagmorgen wordt in Kunstkamer Holland Huis te Scherpenisse een saxofoonworkshop georganiseerd door Ties Mellema en Marcel Hartendorp. Er is plaats voor 30 saxofonisten, waarbij in eerste instantie de muzikanten van de vijf Thoolse verenigingen voorrang krijgen. Tussen 10 en 13 uur krijgen de deelnemers heel veel interessante informatie te horen. Het is ook mogelijk om deze workshop als toehoorder bij te wonen. Van 14.00 uur tot 16.30 uur vindt er in de grote zaal van de Meulvliet te Tholen de workshop improvisatie plaats die gegeven wordt door Martin Fondse. Vanuit beide workshops wordt er een lijntje gelegd naar het avondprogramma en mogen alle workshopdeelnemers meedoen aan dit bijzondere concert.

Goede doel
Het concert wat zaterdagavond om 20.00 uur begint heeft een benefietkarakter. Dit heeft alles te maken met de ziekte van Hodgkin - een vorm van lymfeklierkanker - die bij Ties Mellema werd geconstateerd in 2015 en wat na een intensieve behandeling weer de kop opstak in 2017. Gelukkig is hij nu weer genezen verklaard en is hij volop bezig met zijn revalidatie. Het heeft Ties geïnspireerd om de netto-opbrengst van de workshops en het concert te doneren aan een lokaal goed doel. De keuze is gevallen op Stichting Stavoord6 die op Chaletparc de Krabbenkreek in Sint-Annaland een woning wil realiseren voor mensen met een slechte levensverwachting. Op deze wijze snijdt het mes aan twee kanten.
Niet alleen muzikaal, maar ook organisatorisch is er een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en inwoners van Tholen.
Kaarten kunnen digitaal worden gekocht via www.stavoord6.nl of via de vijf verkooppunten in de gemeente Tholen: SPAR supermarkt Oud-Vossemeer, Sint-Maartensdijk en Sint Philipsland, Cadeaushop Sint-Annaland en Hage Textiel in Tholen-stad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief