Traditiegetrouw wordt altijd in de eerste weken van de juni het braderieseizoen op Tholen geopend met de braderie van Sint Philipsland.
Traditiegetrouw wordt altijd in de eerste weken van de juni het braderieseizoen op Tholen geopend met de braderie van Sint Philipsland. (Foto: Josien Mathlener)

Het wordt genieten op de braderie van Flupland

  algemeen

SINT PHILIPSLAND - De braderie van Sint Philipsland staat voor de deur! Zaterdag 15 juni vormt het hartje van Sint Philipsland het decor van dit succesvolle evenement. Zet dus voor komend weekend een dikke streep in je agenda, want met volop marktkramen, horeca, kermisattracties en vermaak wil je dit niet missen. Van de Voorstraat, Kerkring en de Schoolstraat tot aan de Wilhelminastraat in, je kunt niet om de braderie van Flupland heen.


Traditiegetrouw wordt altijd in de eerste weken van de juni het braderieseizoen op Tholen geopend met de braderie van Sint Philipsland. Deze braderie brengt elk jaar honderden mensen op de been. Veel winkeliers openen hun deuren en tientallen kramen vormen een bont lint door Sint Philipsland. Van sieraden tot snoep en van kleding tot hobby-artikelen, te veel om op te noemen.

Gevarieerd aanbod
"Met wederom zo'n honderd kramen en een gevarieerd aanbod biedt deze braderie voor ieder wat wils", aldus organisator Niek Jansen. Ook dit jaar zal de jeugdbrandweer van de partij zijn. Zij organiseren dit jaar in de Achterstraat nabij de kazerne een Spuitspel voor de jongere jeugd. En opgepast! Er zal water aan te pas komen.

Gezellige sfeer
Veel kraamhouders op de braderie zijn bekende gezichten, zoals ondernemers uit het dorp zelf. Zoals vanouds zorgen de leden van de Visclub voor oliebollen en is er gerookte paling van V.d Sterren. Nieuweling op de braderie is Esmee Reijngoudt. Zij heeft De Kleine Winst van Kees Neele overgenomen en de winkel voortgezet onder naam "De Sjap". De braderie in Sint Philipsland staat bekend om de gezellige sfeer en daar gaat de organisatie dit jaar ook weer voor.

Kinderbraderie
Langs het muurtje van de Kerkring vindt van 9.00 tot 13.00 uur weer de kinderbraderie plaats. Hier kunnen jongens en meisjes tot twaalf jaar hun spulletjes verkopen voor een zakcentje en een opgeruimde kamer. Het is wel de bedoeling dat deze jonge verkopers na afloop geen restanten achterlaten.

Parkeren
De braderie wordt vanaf 6.00 uur opgebouwd en is van 9.00 tot 18.00 uur te bezoeken. De organisatie verzoekt bewoners het parcours vanaf vrijdagavond autovrij te maken, inclusief de parkeerplaatsen bij de Brandweerkazerne. Ook het Havenplateau is weer beschikbaar als parkeergelegenheid, maar het parkeerterrein bij de voetbal is zeker een goed alternatief. "Als nu het weer een beetje mee wil spelen kunnen we rekenen op een goede aftrap van het braderieseizoen 2019", besluit hij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES