Foto: Iman Fase

Volop ideeën voor Stimuleringsfonds Samenleven

  algemeen

THOLEN - Inwoners weten de weg naar het stimuleringfonds Samenleven van de gemeente Tholen goed te vinden. Volgens wethouder Jan Harmsen worden er steeds weer erg leuke initiatieven ontplooid dankzij deze subsidiemogelijkheid.


Het stimuleringsfonds is een soort startmotor voor activiteiten die opgestart worden. De gemeente Tholen probeert hiermee een aanjager te zijn voor activiteiten. Er worden strenge eisen gesteld. Zo mag de vereniging of stichting die de aanvraag doet niet ook al subsidie krijgen voor de activiteit vanuit een ander potje. Om die reden werden recent aanvragen van de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging voor een cultuur- en concertreis naar Italië afgewezen. De Seniorenvereniging Vossemeer en omgeving vroeg een bijdrage voor de dagbestedingen en hulpverlening in 2019, maar ook daar werd geen gehoor aan gegeven. De aanvraag van Tennisvereniging Eegedima voor het project 'Goed voor je lijf en leden' werd om die reden eveneens niet toegekend. "Het zijn alle drie hele goede en mooie initiatieven, maar ze vallen niet onder dit stimuleringsfonds", zei Harmsen dit voorjaar.

Fietsen en scheepsbouw

Hij is dan ook blij dat recente aanvragen wel gehonoreerd kunnen worden. Scheepsmodelbouwvereniging Tholen krijgt 5000 euro voor de aanleg van een vaste faciliteit in de veste in Tholen en de aanschaf van een mobiel vaarbassin met vier modelbootjes. Stichting Fietsen op Tholen kan 7000 euro tegemoet zien om de wielersport op het eiland te stimuleren. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief