Interkerkelijk Mannenkoor Tholen. FOTO L. EERLAND
Interkerkelijk Mannenkoor Tholen. FOTO L. EERLAND Foto: L. Eerland

Interkerkelijk Mannenkoor Tholen geeft zomerconcert

Sport en vereniging

THOLEN - Een bijzondere programmering. Voor de tweede maal binnen één week treedt het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen op in de Grote Kerk van Tholen. Afgelopen zaterdag zong het koor ook al in een bijzonder geslaagd concert waarin zij liederen van Johannes de Heer ten gehore brachten.

Nu zal het koor op zaterdag 22 juni optreden in de serie Zomerconcerten Tholen. Het biedt iedereen die zaterdag verhinderd was alsnog de mogelijkheid om kennis te maken met het koor. En degenen die al van het koor genoten hebben kunnen hebben zo de gelegenheid om nog een keer te komen luisteren.

De oorsprong van het koor was in april 2013 toen 20 mannen in een volle Koorkerk van de Grote Kerk in Tholen een concert gaven. Toen nog als projectkoor, maar na dit succes werd besloten het koor een definitieve status te geven en werd het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen (IMT) opgericht. Het koor staat vanaf het begin onder de bezielende leiding van hun dirigent Mark Westdorp en wordt op de piano begeleid door Joost Krijger.

Momenteel telt het koor 53 leden, afkomstig uit een grote diversiteit aan kerken van het hele eiland Tholen. Een aantal leden komt zelfs elke dinsdag uit Dinteloord en Willemstad om in Tholen te repeteren. Het koor geeft elk jaar diverse kerst- of paasconcerten in of buiten Tholen. Ook werd meegewerkt aan een opname van het bekende programma “Nederland Zingt”.
Zaterdag 22 juni treedt het koor op in de serie Zomerconcerten Tholen. Deze middag zal het koor een aantal bekende geestelijke liederen zingen o.a. het bekende lied “Nader mijn God, bij U”. Het programma is nu wat korter dan vorige week, en het concert zal ongeveer een half uurtje duren. Het concert vindt plaats in de koorkerk van de Grote Kerk van Tholen. Aanvang van het concert is 14.30 uur en de toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief