De directeur kwam aan achterop een trike. FOTO JACOLINE DE BOER
De directeur kwam aan achterop een trike. FOTO JACOLINE DE BOER (Foto: )

Theo Baaij viert 40-jarig onderwijsjubileum

  algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Het was vrijdagmiddag groot feest op de Juliana van Stolbergschool. Hun directeur Theo Baaij vierde deze middag dat hij al veertig jaar in het onderwijs zit.


DOOR JACOLINE DE BOER

Het plein was versierd met vlaggetjes en ballonnen en alle kinderen zaten gezellig bij elkaar te wachten op de directeur. Helaas gooide een technisch probleempje roet in het eten. Theo zou namelijk door een speciaal voertuig opgehaald worden maar deze stopte er mee. Na ongeveer een kwartier wachten was het dan eindelijk zover. De directeur kwam aan achterop een trike. Nadat hij eerst warm werd ontvangen door twee leerlingen die hem een bos bloemen en barbecue tang overhandigde kwam hij verder het schoolplein op. De kinderen begonnen vervolgens uit volle borst een zelfgemaakt liedje te zingen. De tekst ging volledig over hun geliefde directeur.

Drukbezet man

Theo is zowel op de School met de Bijbel in Sint-Annaland als op de Juliana van Stolbergschool directeur. Hij begon veertig jaar geleden als onderwijzer, toen werd hij adjunct-directeur en daarna directeur. Doordat hij ook nog een dag lesgeeft op de School met de Bijbel is hij een erg drukke bezette man. Theo vertelt: "Voor het lesgeven moet je tijd maken. Als je geen direct contact met de kinderen hebt dan week je af van het primaire proces". Iedereen die ik sprak was vol lof over de directeur. Marja Visser die al 12 jaar met Theo samenwerkt omschrijft Theo als een man met ontzettend veel humor. "Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds een motivator en een zeer gedreven persoon. Zowel voor ons als team als voor de kinderen. Theo staat ook in voor vernieuwing." De directeur van beide scholen is zelfs een nieuwe route ingeslagen naar een nieuwe school. Met de nieuwe school zal er straks ook een nieuw onderwijssysteem komen waarbij talenten van ieder kind worden aangemoedigd. Theo hoopt straks dan ook de nieuwe school nog te zien draaien want aan pensioen moet hij nog niet denken. Jacqueline Wagenaar een leerkracht van de school in Sint-Maartendijk vertelt: "Theo is echt een vliegende keep. Hij is flexibel en als er een probleem is dan is hij er zo. Hij gaat echt met heel zijn hart voor de scholen".

Humor

Meerdere medewerkers en ouders vertellen dat Theo een man is met ontzettend veel humor. Hij maakt graag grapjes met de kinderen en hij is een buitengewoon goede gastheer tijdens feestjes van de school en hij is gek op barbecueën. Ze kunnen duidelijk zijn liefde voor het vak zien. Als kinderen op school een spreekbeurt houden over huisdieren mag het diertje in de directiekamer verblijven. Waarbij Theo dan altijd steevast zegt: "ik weet niet of ze hier veilig zijn want ik ben gek op spareribs gemaakt van hamsters". Menig kind gaat dan ook tussendoor even kijken of hun geliefde huisdier nog veilig is.Er is in de veertig jaar een hoop veranderd in het onderwijs. "Niet elke verandering is een verbetering maar sommige dingen zijn regelgeving en moeten gevolgd worden". "Gelukkig heb ik wel humor want zonder humor heb je geen plezier in je werk" zegt Theo. Tot vorig jaar gaf hij ook nog les aan de plusklas. Toen hij een keer tijdens een les inééns een pruik ergens vandaan toverde en vervolgens een gitaar pakte en ging zingen wisten de kinderen niet waar ze moesten kijken.

Feestdag

's Morgens was er eerst feest op de School met de Bijbel. 's Middags werd er na de muzikale ode een Vossenjacht georganiseerd. De directeur moest zelf als vos bij de slager gaan staan en daar zijn eigen worstjes gaan barbecueën. Als hij uiteindelijk de puzzel had opgelost kon hij zo zijn cadeau vinden verstopt in de zandbak. Vrijdagavond was er nog een groot feest met alle collega's. "Theo is dag en nacht in touw voor de school dus hij verdient een echte feestdag", aldus Marja. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief