Wethouder Frank Hommel heeft zojuist het informatiebord onthuld onder toeziend oog van de initiatiefnemers Adrie en Elly van Dijke. FOTO JACCO VAN BEELEN
Wethouder Frank Hommel heeft zojuist het informatiebord onthuld onder toeziend oog van de initiatiefnemers Adrie en Elly van Dijke. FOTO JACCO VAN BEELEN Foto: Jacco van Beelen

Wethouder Frank Hommel opent Jeu de Boules baan 'Les Boules'

Sport en vereniging

SINT PHILIPSLAND - Op vrijdagmiddag 21 juni werd door wethouder Frank Hommel het informatiebord bij de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland onthuld in aanwezigheid van betrokken vrijwilligers, gemeenteambtenaren en sponsoren alsmede een groep belangstellende inwoners. Hoewel de baan, gelegen aan de Luysterlaan, al eind april speelklaar was en er ook door menigeen al een balletje is gegooid, wilden de initiatiefnemers op een bescheiden feestelijke manier de baan nog officieel in gebruik nemen.

Op deze zonnige eerste zomerdag verwijderde de wethouder de ”Fluplandse” vlag die het informatiebord, ontworpen door inwoner Jacob Bevelander, tot dat moment verborg. Daarna konden de aanwezigen het van dichtbij bekijken en lezen hoe het spel gespeeld wordt en dat de baan ook een naam heeft gekregen: “Les Boules”.

Onder het genot van een drankje waren de aanwezigen getuige van de eerste officiële wedstrijd die werd gespeeld door twee teams van drie personen. Team A bestond uit de ambtenaren Frank Hommel, Jaap de Kok en Rosaline den Braber. Team B werd gevormd door de sponsoren van Windfonds Krammer Henk Gravestein en Wietske Heerebout en de aannemer Kees Ploeg. De boules moeten zo dicht mogelijk bij het butje (kleine balletje) gegooid worden en er werd serieus gestreden om de punten. Uiteindelijk bleken Henk, Wietske en Kees de winnaars te zijn. Aangestoken door het enthousiasme van deze beide teams werden er spontaan nog twee teams gevormd door de aanwezigen en werd er nog een wedstrijd gespeeld. Hopelijk zullen er in de toekomst meer mensen naar de baan toe komen om gezellig met elkaar een balletje te gooien. Niet alleen is het leuk en gezond om lekker buiten bezig te zijn maar ook het onderlinge contact is, zeker onder de wat oudere inwoners, erg belangrijk en gezellig. Het is de bedoeling dat er met enige regelmaat op bepaalde dagen Jeu de Boules gespeeld zal gaan worden. Vanzelfsprekend is dat heel erg afhankelijk van het aantal belangstellenden die hieraan mee willen doen. Via de media zal men op de hoogte worden gebracht wanneer er een middag/avond georganiseerd zal worden. Mochten er al mensen zijn die interesse hebben dan kunt u zich, liefst vanaf 8 juli wegens vakantie, aanmelden bij Adrie van Dijke via e-mail: vendee@zeelandnet.nl of telefonisch via nr. 06-48040409. Iedereen is van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief