Foto: VVV Zeeland

Eind aan pontje tussen Anna Jacobapolder en Zijpe

  algemeen

ANNA JACOBAPOLDER - Er is een einde gekomen aan de veerdienst tussen Anna Jacobapolder en Zijpe. Tien jaar lang konden toeristen en dagjesmensen genieten van een overtocht met het pontje. De boot is echter defect en de kosten voor reparatie zouden torenhoog zijn. Daarom ziet men geen andere oplossing dan te stoppen met de vaarvoorziening. Dit tot grote teleurstelling van velen.


Het trieste nieuws staat te lezen op de website van VVV Zeeland. "Dit pontje is uit de vaart wegens defect schip', zo meldt men. "Deze veerdienst was een van de laatste veerdiensten van de Oosterschelde die uit de vaart ging door de aanleg van de Philipsdam. In het veerhuisje in Anna Jacobapolder kon je vroeger onder het genot van koffie en een versnapering wachten op de pont. Het veerhuisje is gered van de sloop, gerestaureerd en uitgebreid.Nu wacht je met schitterend uitzicht op de oversteek", zo luidde tot voor kort het promotieberichtje voor deze leuke overtocht.

Kostbaar

Tien jaar lang werd in het toeristisch seizoen frequent gebruikt gemaakt van het pontje dat samen met een handvol andere veerdiensten nog in gebruik was, speciaal om fietsers en voetgangers naar de overkant te loodsen. "Het zou uren kosten om via het vaste land de overkant te bereiken en bovendien geeft de overtocht met een pontje een ultiem vakantiegevoel", aldus de VVV. Wat betreft de route tussen Anna Jacobapolder en Zijpe komt daar nu een einde aan, omdat het te kostbaar zou zijn om het bootje dat een decennia dienst deed veilig nog aan de praat te krijgen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Medewerker technische dienst

Yerseke

Operators

Bergen op Zoom

Technicians

Bergen op Zoom

Productiemedewerker

Tholen

Operators

Bergen op Zoom